Ajans360
Teklif Al!
file text ikonlar

Ajans360

Dijital Reklam Ajansı - Ajans360

Merhabalar👋

Hizmetlerimizden yararlanmak istiyorsanız, aşağıdan detayları inceleyebilirisniz.

Web Tasarımı Kurumsal Kimlik Sosyal Medya QR Menü Fotoğraf ve Video

Web 4.0 Nedir?

web 4.0 nedir

Web 4.0 nedir, hakkında bilgiler sunacağız. Yazımızda anlattığımız teknoloji için henüz tamamlanmış bir kavram yoktur. Bir kavram karmaşası mevcuttur. Anlatmakta olduğumuz teknoloji henüz gelişimine devam etmektedir.

WEB NEDİR?

Web, bir tarayıcı aracılığı ile ulaşım sağlanan sayfalardan oluşur. İnternetin bir alt kümesi olarak görülebilir. Worl Wide Web olarak da bilinmektedir. İnsanlar genelde web ve interneti aynı şey sanmaktadır. Bu iki kavram birbiriyle karıştırılmaması gereken iki kavramdır aslında. Bu iki terim asla birbiri yerine geçmez ve birbirinin yerine de kullanılması doğru değildir. Genelde insanlar bu iki terimin birbiri yerine geçtiğini varsayar. Aslında şu bilinmelidir ki web bir sunucu ağıdır. Web, küreseldir ve her ne kadar internetle ilgili bir bölümü kapsasa da internet ile web farklı şeyleri ifade etmektedir.

WEB 4.0 NEDİR?

Web 4.0 nedir diye sorduğumuzda, simbiyotik olarak da adlandırılan web 4.0 için sizlere ne olduğu hakkında bilgi vereceğiz. İnternet formu olduğunu bildiğimiz makine ve insanların iletişim halinde iç içe olacağını ifade eden bir tanımdır. Aslına bakarsanız makine ve insan iletişimi anlatmaya çalışmaktadır. İnsanların en hızlı ve en kaliteli bilgiye ulaşmasını sağlayacak bu forma ise web 4.0 adı verilmiştir. Bu teknoloji aslında bir işletim sistemidir. İnsanlar ve makineler arası simbiyotik bir bağ kuracaktır ve küresel bir ağdır.

Bu düşünceye göre 4.0 insanlar ile makinelerin aynı zekaya sahip olacağını ön görmektedir. Yani kısacası bu teknoloji tamamlanan bir kavram olduğundan makineler insan zekasını yakalayabilecek. Nanoteknolojik gelişmeler de pek tabi web 4.0 için tamamlanması gereken bir gelişmedir. Bu gelişmeler web 4.0 ağını çok etkileyecek ve onu tamamen kontrol edilebilir bir şey yapacaktır. Bu iki gelişme sonrasında tam etkileşim sağlanan bir internet ağı sağlanabilecek.

WEB 4.0 TARİHİ GELİŞİMİ NEDİR?

Öncesinde üç aşama daha bulunmaktadır. Bunlar sırasıyla web 1.0, web 2.0 ve web 3.0 olarak söylenebilir. Web 1.0 için söz etmek gerekirse stabil webler diyebiliriz. web 2.0 için söz edecek olursak bilgi paylaşımlar artık burada karşılıklı olmaya başlamıştı. web 3.0 için ise bir yapay zeka söz konusu olmaya başlamıştı. Bu üç aşama aslında bu teknoloji için birer temel oluşturmuştur.

WEB 4.0 AŞAMALARI NELERDİR?

Aslında insan web 3.0 ile her şeyi tamamen gördüğünü düşünürken birden ortaya web 4.0 diye bir kavram çıktı. Bu kavram aslında sabit hafızalardan uzaklaşmayı sağlıyor ve tamamen sanal bir şey sunuyor. Kısacası sanal ağlar üzerine kurulu bir sistem.

Bu teknolojinin uygulamalarının en önemli özelliği insandan ve ortamdan bağımsız rol almasıdır. Bu sistemde herhangi bir kurulum gerekmemektedir. Bu bahsedilen uygulamalar tabi ki de çok yüksek veri ile sağlanabilmektedir. Makineler artık bildiğiniz üzere insan gücüne dayanmaktadır.

Makinelerin bakımları olsun, tamirleri ve birçok bunun gibi konuda insana pek tabi ihtiyaç duyulmaktadır. Ama şöyle de bir gerçek karşımıza çıkıyor ki, bu teknoloji insanla tamamen iç içe hareket ediyor. Makinelerin de web 4.0 sonrasında insan gibi bir düşünmeye sahip olacağı varsayılıyor. Birçok şeyde söz sahibi olacak, fikir vermeyi ve bunun gibi birçok şeyi öğrenebileceği beklenenler arasında. Web 4.0 için bir diğer büyük umut ise gerçeklik. Bu gerçeklik teknoloji ile desteklenerek arttırılacaktır tabi ki de. Mesela bir şeyi almadan nasıl duracak görebileceksiniz. Bu uygulamayı kullanan bir yeri örnek vermek gerekirse ikea place diye bir uygulama. Mesela burada ürünü almıyorsunuz ama onun öncesinde nasıl durduğunu görebiliyorsunuz. Bu tamamen arttırılmış gerçeklik ile sunulmaktadır.

ÖRNEKLERİ NELERDİR?

Size söylemek istediğimiz en önemli web 4.0 örnek ürünlerini şu şekilde sıralayabiliriz. Bunlardan en önemliler şunlardır; youos, goowy, ghost, desktoptwo, glide, eyeos ve docs spreadsheets adından birçok örnek verilebilecek ürün mevcuttur. Ama tabi ki siz yine de daha iyi bilgi için mutlaka ajans360 a bir göz atmalısınız.

WEB 4.0 HANGİ SİTELERDE VARDIR?

 Web 4.0 için bir diğer merak edilen şey ise hangi sitelerdir? Bunun cevabı çok basit, bu cevabı almak için en kısa sürede ajans360 sitesini ziyaret etmeli ve daha yaygın bilgiye sahip olmalısınız.

Diğer Blog yazılarımızı ve You Tube sayfamızı incelemeyi unutmayın.

Pazarlama&Marka Uzmanı, Ajans360
2006 yılında yazılım dünyasına adım attım ve bu süreçte teknolojiyi yaratıcı bakış açımla birleştirmeye başladım. Kendi yolumu çizerken sadece yazılım geliştirmekle kalmadım; fotoğrafçılık ve video prodüksiyon alanlarına da yöneldim. Türkiye’de ilk 360 derece sanal tur fotoğrafçılığı yapanlardan biri olarak bu alanda fark yarattım. 2010 yılında Ajans360’ı kurarak yazılım, kreatif içerik üretimi ve dijital pazarlamayı bir araya getiren bir ajans yapısını hayata geçirdim. Bugün, yazılım ekibimizin yönetimiyle ilgilenirken aynı zamanda marka danışmanlığı ve mentörlük yapıyorum. Pazarlama ve satışa olan ilgim sayesinde, markaların doğru stratejilerle büyümesine destek oluyorum. Her zaman gelişime ve yeniliğe inanıyorum. Teknoloji, yaratıcılık ve güçlü ekip ruhuyla Ajans360 çatısı altında markalara değer katmaya devam ediyorum.
Devamını Oku
İlgili Yazılar