Teklif Al!
file text ikonlar

Ajans360

Dijital Reklam Ajansı - Ajans360

Merhabalar👋

Hizmetlerimizden yararlanmak istiyorsanız, aşağıdan detayları inceleyebilirisniz.

Web Tasarımı Kurumsal Kimlik Sosyal Medya QR Menü Fotoğraf ve Video

Dönüm Noktası

Dönüm Noktası , Uygunluk ve maliyet konusundaki diğer her tür gereksinimimizi etkisiz hale getiren bir ahlaki ya da doğrudan suç oluşturan bir deneyim yaşandığında ise olumsuz dönüm noktaları gerçekleşir, bu öyle bir noktadır ki ilgili markanın değerleriyle özdeşleştirilmek istemediğimiz için o markanın müşterisi olmayı reddederiz. Bir dönüm noktası bir ürünü denemek, onu sevmek ve bağlı bir müşterisi olmak -ya da olmamak ondan nefret etmek ve o markaya bir daha asla şans vermemek– kadar basit bir şekilde olabilir.

İnsan hayatında da bazı dönüm noktaları vardır. Ve aldığımız kararlar bizi bir ömür mutlu ya da mutsuz edebilir. Hayatımızın yönünü tamamen değiştirebiliyor. Hayatımızın bu dönüm noktalarında doğru kararlar alabilmek her zaman kolay olmayabilir. Markanız ya da kendiniz almalı beyin fırtınası sonucundaki kararları değerlendirmeli ya da uzman desteği alınarak için bu durumlarda çevremizde güvendiğimiz insanların fikirlerini kendimizi yenileyerek kararlarımızı vermeliyiz.

TDK’ye göre dönüm noktası kelimesi ise şu anlama gelmektedir: Bir olayın yeni bir duruma geçme zamanı Bir cümle içinde kullanıldığında Savaşın dönüm noktası. O noktadan sonra hiçbir şeyin aynı olmayacağını belirten nokta.

  • İki yoldan birini tercih etmek zorunda kalmak kadar nettir.
  • İlk otobüsü kaçırıp ikinciye binersiniz, kaza yapar.
  • Yanlış bir odaya girersiniz inanılmaz bir iş teklifi alırsınız.

Dönüm noktası, bir şirketin, faaliyet gösterdiği sektörle ilgili bir işinin içinde de gerçekleştirilebilir. Başarılı şirketler sektörde ve teknolojide değişimlerle karşılaştıklarında büyük değişiklikler yapmaktan korkmuyordu. İş tarihi dönüm noktası yaşayan başarılı markalarla ve dönüm noktası yaşamayanlarla doludur.

Dönüm noktası reddedenler sektörleriyle birlikte ilerleme isteği ya da olanak ve becerisi olmadığı için “her zaman işe yaramış olan şey” ile geride kalırlar. Bu durumun anlama oranı sonrasında yüzde yüzdür. Ama olan değişiklikleri görebilmek ve onlara hazır olmak için şirket ve sektörlerimizin nabzına odaklanıyor olmamız gerekir.  Çalışanlar olarak bizler ve deneyimlerimizi iş arkadaşlarımız ve yöneticilerimizle paylaşma yetkimiz olması gerekir ki böylece gelişmeye ve işe uygun bir şekilde kalmaya devam edebilelim.

MARKALARIN DÖNÜM NOKTALARI

TIFFANY

Kapılarını ilk kez 1837 yılında Manhattan’da açtı. Mağaza ilk açıldığında zarf, yazışma kartları, yazı gereçleri gibi ürünler satılıyordu.1853 yılında ise Charles Tiffany şirketin ismini Tiffany & Co olarak değiştirdi ve Bir dönüm noktası ile şirketin ürün yelpazesini kırtasiyeden takıya çevirdi. Böylece şirketin uzun ve başarılarla dolu hayatı başlamış oldu.  2012 yılı itibariyle 22 ülkede faaliyet gösteren şirketin Amerika’da 60 mağazası mevcut. Şirket, günümüzde ise yıllık 3.5 milyar satış yapıyor ve piyasa değeri 11 milyar doların üzerinde.

GAP

İlk Gap mağazası kapılarını 1969 yılında San Francisco’da açtı. Doris ve Don Fisher tarafından kurulan butiğin rafları ilk başlarda LP kayıtları ve Levi’s kotlar ile doluydu.  Başlangıçta hiç satış yapamayan şirket iflasa çok yakındı. Fakat sonra düşük fiyat ve gençleri hedefleyen kampanyaları devreye sokan şirkette işler değişti.  1971 yılına gelindiğinde yani kuruluşundan sadece 2 yıl sonra Gap’in yıllık satış rakamı 2.5 milyona, 5 yıl içinde ise bu rakam 97 milyona ulaştı.

AVON

1886 yılında David H. McConnell kapı kapı gezerek kitap satışı yapıyordu. Müşterilerinin büyük çoğunluğu kadın olan McConnell, müşterilerinin ücretsiz parfüm örneklerini tercih ettiklerini gördü ve “California Perfume Company” adlı şirketi kurdu. Kapı kapı gezerek kitap satışı yapan ve kadınların eşleri işe gittikten sonra yalnız kaldıklarını bilen McConnell, kadınlar için bir iş seçeneği yarattı ve sadece kadınlarla çalıştı.
“California Perfume Company” 1932 yılında “Avon” adıyla bir marka başvurusunda bulundu. Aradan geçen yıllarda Avon 140 ülkeye yayıldı ve piyasa değeri 6.42 milyar dolara ulaştı.

Değişiklikler gerçekleştiğinde bir dönüm noktası gerçekleştirmeye hazır olmamız gerekir.

Ajans360
12 Ekim 2020

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir