Sosyal Medya Yönetiminde Sık Yapılan Hatalar - Ajans360
Teklif Al!
file text ikonlar

Ajans360

Dijital Reklam Ajansı - Ajans360

Merhabalar👋

Hizmetlerimizden yararlanmak istiyorsanız, aşağıdan detayları inceleyebilirisniz.

Web Tasarımı Kurumsal Kimlik Sosyal Medya QR Menü Fotoğraf ve Video

Sosyal Medya Yönetiminde Sık Yapılan Hatalar

Sosyal Medya Yönetiminde Sık Yapılan 5 Hata

Evinizin karşısındaki pastaneden dünyanın en büyük fast food zincirine, mahalle arasındaki çay bahçesinden günde 2.3 milyon bardak kahve satan büyük markalara kadar tüm işletmeler, Facebook ve Instagram başta olmak üzere sosyal medyada yer alıyorlar. Yalnızca Türkiye’de 51 Milyon* kullanıcının aktif olarak sosyal medya kullandığı düşünüldüğünde firmaların bu rakama kayıtsız kalması imkânsız. Pazarlama faaliyetleri artık ürün geliştirme aşamasından satış sonrası desteklere kadar sosyal medya aracılığı ile yürütülüyor. Bu yazımızda işletmelerin sosyal medya hesaplarını yönetirken yaptıkları 5 hata üzerinde duracağız.

sosyal medya

1-) Hedef kitlenin belirlenmemesi ya da yanlış belirlenmesi

Sosyal medyada reklam çalışmaları yürütülürken oldukça önemli ve dikkat edilmesi gereken hedef kitleler doğru belirlenmediği durumlarda markaların reklam bütçelerini oldukça yanlış kullanmalarına sebep oluyor. Küçük ve orta büyüklükteki işletmeler bu konuda kısıtlı bütçelerini yanlış hedefe doğrultarak doğru hedefi vurma şanslarını tamamen yok ediyorlar. Örnek olarak İzmir’de 18-30 yaş arası kadınlara hizmet veren bir butiğinizin olduğunu düşünürsek reklam hedef kitlenizi doğru belirlememeniz durumunda Van’da yaşayan 40 yaşında bir erkek reklamlarınızı görecek. Türkiye genelinde milyonlarca kullanıcı olduğunu düşündüğümüzde çok kısa bir sürede bütçenizin tamamı yanlış gösterimlerle tükenmiş olacak.

2-) Cevapsız mesajlar ve yorumlar

Takipçileriniz ya da sponsorlu paylaşımlarınızı görerek etkileşime geçen, yorum yapan ya da mesaj atan kullanıcılar mutlaka bir cevap bekliyorlar. Olumlu, olumsuz fark etmeksizin onları cevapsız bırakmak onları önemsemediğinizi hissettirecektir. Bir marka sizi önemsemiyorsa siz neden onu önemseyesiniz ki?

 3-) Metinle bağdaştırılamayan görseller

Paylaşılan tasarımlar veya fotoğraflar kadar açıklayıcı metinler de önemli. Kampanyalarınızı, ürünlerinizi, firmanızı anlatan görsellerle birlikte metnin uyumlu olması paylaşımınızın etkileşimini olumlu yönde etkileyecektir.

4-) Çok “kurumsal” olmak

Sosyal medya belki de tüketicilere en yakın olduğunuz, en çok dokunduğunuz yer. Markanızın samimiyetini onlara yapacağınız paylaşımlarla hissettirebilirsiniz.  Bu nedenle Sosyal medyada markanızın resmi ve kurumsal havasından biraz uzak durmanızda fayda var.

5-) Gereksiz hashtag kullanımı

Hashtag’ler paylaşımlar için tabii ki önemli. Fakat konuyla ilgisi olmayan, paylaşılan görselle alakasız hashtag kullanımı kalabalık gözükecek ve paylaşımlarınızı hedef kitleniz dışında kullanıcılara gösterecektir. Fazla hashtag gönderi etkileşimini arttırsa da ölçüm aşamasında sizi yanıltacaktır.

Gelin sosyal medya hesaplarınızı markanız için uygun hâle getirelim!

Melih Örnekbaş
13 Eylül 2018

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir