Teklif Al!
file text ikonlar

Ajans360

Dijital Reklam Ajansı - Ajans360

Merhabalar👋

Hizmetlerimizden yararlanmak istiyorsanız, aşağıdan detayları inceleyebilirisniz.

Web Tasarımı Kurumsal Kimlik Sosyal Medya QR Menü Fotoğraf ve Video

Brief Nedir?

Planlanan hedefler için birçok yol haritası vardır. Nasıl yapılmalı, ne zaman yapılmalı, neden yapılmalı? Gibi sorular, hedeflerin pusulasını oluşturur. Markalar bir hedef belirlerken genellikle yol haritalarını, markalarının sınırları ile şekillendirirler. Brief ise bu yol haritaları için ajanslar tarafından tercih edilir.

Bu noktada reklam ajansları, markalar için pusula görevi üstlenir ve en doğru adımları atmasını sağlar. Belirlenen hedef, stratejik planlama ekibiyle, yaratıcı ekiple ve medya planlama ekibiyle tartışılır.

Stratejik planlama aşamasında, hedef kitle belirlenir ve nasıl etkilenmesi gerektiği araştırılır. Hedef kitlenin belirlenmesinin ardından, yaratıcı olarak neler yapılabilir sorusu yanıtlanmaya çalışır.

Markanın amacından ve hedef kitleden sapmadan, özgün bir fikir, amaç etrafında geliştirilir. Kısaca bu sürecin sonunda, medya planlaması yapılır ve amacın hayata geçirilmesinin en doğru olduğu zaman belirlenir. Sonrasında amaç, ajans ve müşteri arasında detaylıca değerlendirilir.

brief

Brief, ajans ve müşteri arasındaki iletişimin bir parçasıdır. Proje hayata geçmeden amaçların, detayların, beklentilerin ve taleplerin karşılıklı olarak anlaşılmasını sağlayan dokümandır. Bir başka ifadeyle, hayata geçirilmesi planlanan projenin yazılı özetidir denilebilir. Başarılı reklamların arkasında, iyi brief’ler yer almaktadır. Mutlaka karşılık bulması gereken sorular vardır. Bu sorular, hedeflenen amacın gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini belirler. Gelecek vadetmeyen projeler, brief hazırlama sürecinde başarısızlığını hissettirir. Hedef kitleyle ortak noktada buluşmaz veya markanın imajını rahatsız eder. Bu bakımdan brief, projenin başarı sigortasıdır denilebilir.

Doğru Sorular, Kesin Cevaplar

Genellikle, soru cevap şeklindedir. Planlanan hedefin öncesinde, müşteri reklam ajansına Brief verir. Müşterinin verdiği Brief, ajans tarafından değerlendirilir. Ajans bu noktada, müşterinin ne istediğini ve neden istediğini anlamaya çalışır. Ajans, müşteriyi kendi bünyesinde anlamlandırır ve sonuçlar elde eder.

Müşterinin verdiği Brief’te, eksiklik olduğunu, kesinlik olmadığını gördüğünde, iletişime geçer. Brief’ler bu durumlarda önemli işleve sahiptir. Müşteriye, hedefi çerçevesinde Brief hazırlar ve kesin cevaplar vermesini ister. Ajansın müşteriye verdiği brief’te, en ince ayrıntılara kadar sorular yer alır. Eğer doğru sorular sorulmazsa, mutlaka eksik parçalar olur ve yapboz tamamlanmaz. Ajans, müşteriyi anlamaz ve müşteri amacını sorgular. Dolayısıyla, iyi bir Brief için, doğru sorulara kesin cevaplar verilmelidir.

Brief’ler Nokta Atışı Yapar!

İyi brief’ler, amaca en uygun stratejileri belirler.

Potansiyel hedef kitleyi tanımlar.

Rakip firmalardan ayrıştırır.

Pazarlama sürecindeki -varsa- muhtemel tehlikeleri öngörür.

Başarının ne ile ölçüleceğini açıklar.

Asla olmaması gereken detayları tespit eder.

Mutlaka olması gereken eksiklikleri fark eder.

Brief Sonrası: Debrief

Türkçe karşılığı bilgilendirme olan debrief, gidişatın ne yönde olduğunun müşteri ile tartışıldığı toplantıdır. Hedef çizgisinde ilerleniyor mu, yanlış anlaşılan bir durum var mı, yeterince zaman var mı? Gibi soruların tartışılmasını ve gelinen noktanın analizinin yapılmasını sağlar. Bir nevi, hayata geçirilmesi planlanan amacın, çok boyutlu olarak ele alındığı toplantıdır denilebilir.

Debrief’ler Kazandırır!

Brief’in sınırlarının aşılıp, aşılmadığı öngörülür.

Eklenmek veya çıkarılmak istenen detaylar değerlendirilir.

Ajansın ne kadar sürede, ne iş yaptığı gösterilir.

Profesyonelliği kanıtlar.

Ajans ve müşteri iletişimini güçlendirir.

“Söz Uçar, Yazı Kalır”

Brief’ler, karşılıklı anlaşmayı ve hatasız ilerlemeyi sağlamak açısından, reklam sektöründe olmazsa olmazlar arasında yer alır. Hedefe adım adım ilerlerken, yazılı bir dokümanın elde olması ajanslara kolaylık sağlar. En ufak bir detayın bile, brief’te olması hatasız ilerlemeyi kazandırır. Hedefin her bakımdan şekillenmesinin ardından yapılan toplantılar, ajansa profesyonellik katar ve birçok fayda sağlar. Hedef, istenilen yankıyı uyandırdığında/başarılı olduğunda ajans, müşterisinin başarısından mutluluk duyar ve brief ile başlayan süreç sonlanır.

Konuyla ilgili Türkçesi “Brief ve Debrief Neden Çok Önemli?” olan videoyu izleyebilirsiniz.

Ajans360 olarak, sizlerden gelecek olan brief’leri, en iyi şekilde değerlendirip, hizmetler başlığı altındaki tüm hizmetlerimizi sizlere sunmaya hazırız. Sizleri de aramızda görmekten ve markanızı birlikte büyütmekten mutluluk duyarız.

Ajans360
17 Ocak 2021

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir