Turizm Sektöründe Yapılan 6 Pazarlama Hatası - Ajans360
Teklif Al!
file text ikonlar

Ajans360

Dijital Reklam Ajansı - Ajans360

Merhabalar👋

Hizmetlerimizden yararlanmak istiyorsanız, aşağıdan detayları inceleyebilirisniz.

Web Tasarımı Kurumsal Kimlik Sosyal Medya QR Menü Fotoğraf ve Video

Turizm Sektöründe Yapılan 6 Pazarlama Hatası

Günümüz teknolojik koşullarının bir gereği olarak hemen hemen her şey dijital mecraya taşınmış durumda. Doğru bir şekilde yapılan dijital pazarlama çalışmaları sayesinde şirket geliri artar ve marka bilinirliği geniş kitlelere yayılır. Turizmde dijital pazarlama diğer sektöre kıyasla daha büyük bir öneme sahiptir. Turizmcilik doğrudan insan iletişimi ve etkileşimi üzerine kurulur. Müşteri memnuniyeti bu sektör için esastır. Bu sebeple turizmde dijital pazarlama etkin bir şekilde yapılmalıdır.

Turizm’de Dijital Pazarlama Nedir?

Ticari faaliyetlerin internet üzerine taşınması ile birlikte internette başarıyla varlık göstermenin yolları da araştırılmaya başlandı. Bu süreçte en çok dijital pazarlama nedir sorusuna yanıt arandı. İnternet üzerinden bir malın ve hizmetin pazarlanarak ticari başarı elde edilmesi, geniş kitlelere ulaştırılması için yürütülen faaliyetin hepsi dijital pazarlama nedir sorusunun yanıtı kapsamındadır.

Turizmcilikte Yapılan Dijital Pazarlama Hataları Nelerdir?

Pazarlamanın amacı firmanın piyasa başarısı elde etmesidir. Ancak uygulanan hatalı teknikler nedeniyle firmanın başarısız olmasına da yol açabilir. Dijital pazarlama sürecinde yapılan hatalar yüzünden harcanan zaman ve maddi kaynaklar boşa gider. Dijital pazarlama hataları şu şekilde sıralanabilir:

1. Amatörce Dijital Pazarlamaya Başlamak

Yakın çevredeki rakiplerin dijital faaliyetlerini görerek bazı firmalar kendi çabasıyla dijital pazarlama faaliyetlerine girişmekte. Dijital mecra ve sosyal medya tecrübesi bulunmayan, bu işlerin inceliğine hakim olmayan herhangi bir otel çalışanına bu görevin verilmesiyle birlikte dijital pazarlama hataları adına en büyük yanlış yapılmış olur. Yetkinliği olmayan kişilerin özensizce yaptıklarının sonucunda da dijital pazarlama başarısızlıkla sonuçlanır. Firma sahibi durumdan soğuyarak kazanç elde edeceği bir mecrayı kaçırmış olur.

2. Yanlış Zamanda Dijital Pazarlamaya Girişmek

Doğru zamanda, doğru bir strateji ile dijital pazarlama yapabilmek için firma yetkililerinin yanıt araması gereken sorular şu şekildedir:

  • Dijital pazarlama ne zaman denendi?
  • Web sitesi ziyaretçilere hedeflenen mesajı vermeye uygun mu?
  • Online rezervasyon sistemi hatasız bir şekilde oluşturuldu mu?
  • Pazarlamaya ayrılan bütçe yeterli mi ve verimli bir şekilde harcanıyor mu?

3. Satış ve Pazarlama Ekiplerinin Sorun Yaratması

Geleneksel satış ve pazarlama ekipleri dijital pazarlama ajanslarının yürüttüğü faaliyetleri gereksiz bularak kendilerinin de aynı işleri yapabileceğini iddia eder. Firma sahibi tarafından dijital mecranın farklılıklarını bilen ve buna saygı gösteren satış ve pazarlama ekiplerinin kurulması önemlidir. Buna ek olarak İstanbul dijital ajans ve Bolu dijital ajans şeklinde konuma göre araştırma yaparak en uygun dijital ajans, birlikte çalışmak üzere seçilmelidir.

4. Dijital Pazarlamayı Küçümsemek

Pek çok turizmci kısa sürede dijital pazarlamadan geri dönüş elde edileceği beklentisinde oluyor. Oysa turizm sezonluk bir sektör ve bu sektör için yürütülen pazarlama faaliyetlerinin başarısı için de sezonun beklenmesi gerekli. Kısa sürede olumlu bir sonuç alamayıp dijital pazarlamayı bırakmak turizmcilerin yaptığı en büyük hatalardan biridir.

5. Dijital Ajansın Çabalarını Boşa Çıkaran Yönetici Tavrı

Yapılan hatalı dijital ajans seçimi sebebiyle uygulanan pazarlama faaliyetleri sekteye uğrar. Sık sık dijital ajans değiştirmek, dijital ajansın talep ettiği bütçeye haksızca müdahale etmek, CRM verisine önem vermemek, yalnızca WhatsApp hattına dayalı bir çağrı merkezini yeterli görmek, dijital pazarlama ajansının belirlediği stratejiye uymamak, sosyal medya hesaplarına önem vermemek gibi yönetici hataları dijital pazarlamanın ve dolayısıyla da otel işletmesinin başarısız olmasına yol açar.

6. Dijital ve Sosyal Medya Mecralarını Yanlış Bir Şekilde Kullanmak

Günümüzde değişen koşullara ayak uyduramayan, sosyal medyanın gücünü kavrayamamış olan pek çok otel işletmesi bulunuyor. Artık otel pazarlayan turizm acenteleri bile otelin sosyal medyadaki varlığını temel alarak müşterileri otele yönlendiriyor. Bu durumda dijital kanalları gereken önemi göstermeyen otellerin gerekli satış başarısını elde edebilmesi için turizm acenteleri bile yetersiz kalabiliyor. Söz konusu durumdaki oteller bir süre sonra acenteler tarafından da terk ediliyor.

Bir otel işletmesine ait sosyal medya hesapları, web sitesi, tanıtıcı reklamlar, web sitesindeki online rezervasyon olanağı gibi çeşitli unsurlar bir araya gelerek dijital pazarlamayı oluşturur. Alanında uzman olan ve firmanızın ihtiyaçlarını tamamen karşılayacak olan bir dijital ajans seçmek başarılı olabilmek için kritik öneme sahiptir.

İstanbul dijital ajans ve Bolu dijital ajans denilince akla ilk gelen isimlerden olan Ajans360’ın turizm ve otelcilik sektörüne özel sunduğu dijital pazarlama hizmetinden yararlanmak suretiyle hedef kitlenizi genişletebilir turizm sektöründe kalıcı başarı yaratabilirsiniz.

Melih Örnekbaş
15 Ağustos 2019

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir