Teklif Al!
file text ikonlar

Ajans360

Dijital Reklam Ajansı - Ajans360

Merhabalar👋

Hizmetlerimizden yararlanmak istiyorsanız, aşağıdan detayları inceleyebilirisniz.

Web Tasarımı Kurumsal Kimlik Sosyal Medya QR Menü Fotoğraf ve Video

Web Sayfanız İçin Arama Motoru Optimizasyonu

Konuştuğumuz birçok otel yöneticisi, internet sitelerinin Google sıralamasındaki yerinin ne kadar önemli olduğunun farkında. Bu konuda sıklıkla karşılaştığımız soru ise şöyle: 1 numaraya nasıl çıkabiliriz?

Arama motorlarında üst sıralarda yer almak, web sayfalarınıza eklenen sihirli bir değnek sayesinde gerçekleşmez. Arama motorları için bir takım teknik iyileştirmeler gerekse de sizi üst sıralara taşıyacak en önemli unsur içerikleriniz!

Web sayfalarında yer alan içeriklerin öneminden daha önce bahsetmiştik.  Başlıklara ve içeriğe ek olarak aynı zamanda internet sitenizin kullanımı da kolay olmalıdır. Eğer potansiyel ziyaretçileriniz web sayfanızda aradıklarını veya yapmak istediklerini kolaylıkla bulamıyorlarsa, onları kaybedebilirsiniz.

Web Sayfası İçin Başlığın Önemi

Sayfanızı ziyaret eden kişiler genel olarak tüm sayfayı okumayacağı için başlıklar kullanıcılara sayfanızın aradıklarıyla ilgili olup olmadığını hızlı bir şekilde belirlemelerini sağlayarak kullanıcıların dikkatini çekmek için önemlidir. Boş zamanlarında oteller hakkında bilgi almak için akıllı telefonlarını kullanan ziyaretçilerin oranı %77 olduğundan dolayı, sitenizde dolaşmayı kolaylaştıracak şekilde metinlerin düzenli olması oldukça önemlidir.

Genel olarak altı seviye başlık mevcuttur ama birçok internet sitesi üç veya daha az sayıda başlık kullanır. Her bir seviye belirli bir önem hiyerarşisini belirtir. Bir (H1) en önemliyken altı (H6) en az önemlidir. Düzgün çalışabilmeleri ve verimli olabilmeleri adına birden başlayacak şekilde belirli bir sırada olmaları önemlidir.

H1 etiketi sayfanızın görünür başlığını belirtir ve bu nedenle sadece bir kere kullanılmalıdır. H1 etiketi aynı zamanda SEO açısından en fazla öneme sahiptir. Başlıklar H2 ve alt başlıklar H3 etiketini taşır. Ziyaretçileriniz belirli bilgileri aradıkları için, genellikle H4-H6 etiketlerini kullanmanızı gerektirecek çok uzun içerikleriniz olmamalıdır.

Arama motorlarında anahtar kelime hedeflemeye yardımcı olmaya ek olarak, uygun başlıklarla iyi bir şekilde düzenlenmiş bir sayfa aynı zamanda sitenin kullanılabilirliğini arttıracaktır. Daha kullanışlı web sayfaları sıralamada fayda sağlamakla beraber kullanıcıların geri dönme olasılığının yüksek olduğu ve sonunda otel rezervasyonu yapacakları anlamına da gelir.

Web Sayfası İçin İçeriğin Önemi

Geçmişte yüksek sıralamaya sahip olabilecek içerik oluşturmak çok daha kolaydı. Web tasarımcılar yeterli sayıda ve doğru anahtar kelimeleri içeriğe yerleştiriyordu ve bu şekilde herhangi bir sayfa arama motoru sıralamasında en üst sıralara çıkabiliyordu. Ama günümüzde Google arama algoritması çok daha detaylı bir şekilde kullanıcıların sayfanızla nasıl etkileşime geçtiğine dair işaretleri ve bazı spam göstergelerini dikkate alıyor.

Günümüzdeki Google’a göre içeriğin en önemli faktörleri şunlardır:

  • Kalite
  • Okunabilirlik
  • Yenilik
  • Kullanılabilirlik

İçerik, gerçek anlamda rakiplerinizin arasından sıyrılmanıza yardımcı olabilecek önemli bir unsurdur. Birçok otel sahibinin Marriott Otel gibi sosyal medya ve yayın stüdyosu oluşturabilmek için yeterli kaynağı olmasa da, iyi bir şekilde hazırlanmış ve dikkat çeken içeriklerin sitenizde olması rekabete katkı sağlayacaktır.

Okunabilirlik, online okuma yapan insanları hedef alırken önemli bir noktadır. İçeriğinizde yazım veya dilbilgisi hatası kesinlikle olmamalıdır. Aynı zamanda dolaşılması kolay, taranabilir olmalı ve kısa paragraflar ve madde işaretli formatlarda olmalıdır. Bu tarz içerikler ziyaretçilerinize aradıklarını özellikle akıllı telefonlarından kolaylıkla bulmalarını sağlayacaktır.

İçeriklerinizin tazeliği de önemlidir. Bunun nedeni otelinizin internet sitesindeki mevcut içeriğin varlığı Google’a internet sitesinin hala ilgili olduğunu göstermektedir. Oteliniz ile ilgili bilgilerinizin güncel ve fiyat bilgilerinizin doğru olduğuna dikkat edin. Fiyatlar zamanla değiştiği için rezervasyon aşamasına gelen ziyaretçileri kaybetmemek için önemli bilgilerinizi sürekli güncel tutmalısınız.

Web Sayfası İçin Kullanılabilirlik

Ziyaretçilerinizin bilgi almak isteyecekleri konulara hemen cevap veren içerikler oluşturmaya ek olarak, otelinizin internet sitesinin iyi bir şekilde çalışması da önemlidir.

Kullanılabilir bir internet sitesi için bazı önemli öğeler şunlardır:

  • Tüm bağlantılar aktif olarak çalışıyor olmalı
  • Ziyaretçiler aradıklarını kolaylıkla bulabilmeli
  • Yabancı ziyaretçiler için dil seçenekleri olmalı
  • Doğrudan rezervasyon yapılabilmeli

Kullanıcı deneyimi teknik bir alan olsa da bunu kendinizi ziyaretçilerinizin yerine koyarak geliştirebilirsiniz. Gözlem yaparken internet sitenizi test etmek için gerçek nesneler kullanmaktan çekinmeyin. Bu basit denemelerden bile oldukça fazla veri elde edebilir ve bu verilerle sayfanızı daha kullanılabilir hale getirebilirsiniz.

Melih Örnekbaş
01 Mayıs 2017

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir