Teklif Al!
file text ikonlar

Ajans360

Dijital Reklam Ajansı - Ajans360

Merhabalar👋

Hizmetlerimizden yararlanmak istiyorsanız, aşağıdan detayları inceleyebilirisniz.

Web Tasarımı Kurumsal Kimlik Sosyal Medya QR Menü Fotoğraf ve Video

Reklam Ajansı Nedir, Ne İş Yapar?

Reklamcılık, iki asırdır var olan küresel bir sektördür. Ne yazık ki, reklam ve reklam ajansları uzun yıllardır var olmasına rağmen, pazarda hala reklam ve reklam ajanslarıyla ilgili birçok bilgi kirliliği sorunu bulunmaktadır. Artık reklam malzemeleri üreten şirketler veya matbaalar bile ajans olma niteliğine sahip. Ancak pratik anlamda reklam ajansları sadece üretim ve baskı malzemeleri ile ilgili olmayan daha kapsamlı bir alandır.

reklam ajansı
Ajans360

 Reklam Ajansı Ne iş Yapar?

Reklam ajansı, bir şirketin veya markanın görünürlüğünü (ve dolayısıyla gelirini) artırmaya çalışan en önemli iş ortaklarından biridir. Reklam ajansları, satış öncesi araştırmalardan gerektiğinde sonuçların raporlanmasına kadar tüm süreci kontrol ederek markanın büyümesine katkıda bulunur. Ek olarak bir reklam ajansı, şirket ile şirketin çekmeyi umduğu potansiyel müşteriler arasında aracı görevi gören bir kuruluştur. Bir diğer iş alanı ise, müşteri adına reklam oluşturmadan kontrole kadar her aşamadan sorumluluğudur. Devamında, bu reklam kampanyalarından elde edilen ödüllerin bir raporunu hazırlamaktır.

Ajans360

Reklam ajanslarının boyutu ve yetenekleri de yapacakları işte önemli faktörlerdir. Açıktır ki, her reklam ajansı herhangi bir reklam faaliyeti yürütemez. Örneğin, büyük bir şirket, reklamcılık işini yürütmek için işini büyük bir ajansa devretmek ister. Bunun temel nedeni, pazarlama öncesi çalışmanın yeterliliğidir. Örneğin, küçük bütçeli reklam ajansının büyük bir firmanın tanıtımını yapması yetersiz olabilir.

Büyük acenteler, ürünün pazardaki konumunu ve uygun hedef kitleyi belirlemek için sokak anketlerinden pazar araştırma şirketlerinin raporlarına kadar birçok farklı kaynağı kullanır. Buradan elde edilen veriler ajansın stratejik planlama kısmından geçerek belki de en önemli kısımlarından biri olan kreatif tasarım ekibine ulaşır.

Ajans360

Ekip, reklamın ana kaynağını oluşturan metini, sloganı ve logoyu hazırlar. Ekip ile birlikte grafik tasarım ekibi de reklamların görsel olarak daha zengin ve daha çekici olmasını sağlıyor. Bu noktadan itibaren bir dizi ürüne odaklanır. Bu dönemde dijital baskı, tabela ve matbaa gibi imalat şirketleri rol oynamaya başladı ve reklamlar için özel malzemeler oluşturdu.

Reklam ajanslarının ne iş yaptığıyla ilgili, 3 dakika 21 saniyelik videoyu izleyebilirsiniz.

Biz Ajans360 olarak, müşterilerimizden gelen talepleri uzman kadromuz ile değerlendiriyoruz. Marka için en uygun stratejiyi, metni, sloganı ve logoyu hayata geçiriyoruz. Müşterilerimizin markalarının büyümesi için günceli takip ediyoruz. Mutlu müşterilerimiz ile birlikte olmaktan gurur duyuyoruz. Sizi de aramızda görmek ve markanızı birlikte büyütmek istiyoruz.

Ajans360
05 Şubat 2021

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir