Teklif Al!
file text ikonlar

Ajans360

Dijital Reklam Ajansı - Ajans360

Merhabalar👋

Hizmetlerimizden yararlanmak istiyorsanız, aşağıdan detayları inceleyebilirisniz.

Web Tasarımı Kurumsal Kimlik Sosyal Medya QR Menü Fotoğraf ve Video

Otellere Kriz Döneminde Reklam ve Pazarlama Yönetimi

Kriz dönemi turizm sektörü, dilimizin yanmasına sebep olan her türlü krizden ilk yaralanan nadide bir sektördür. İnsanlar yüzyıllardır turizm sektörü ile hem ülkesine hem kendisine büyük katkılar sağlamıştır. Buna dayanarak söyleyebiliriz ki, turizm bir ülkenin en önemli ticari kaynaklarından bir tanesidir. Peki, her kriz öncesinde yaralanmaya başlayan turizm sektörü için ne gibi önlemler alınmalı? Otelimizin krizden rahat bir şekilde kurtulabilmesi için ne tür çalışmalar yapılmalıdır?

Turizm sektörünün kriz ortamından kurtulma çalışmaları genellikle başarısız olur. Herhangi bir otel sahibinin kısa bir çalışmasına örnek vereyim: A krizi öncesinde tüm maddi önlemler alındı ve gerektiğinde tüm maddi kaynak kriz ortamından sıyrılabilmek için kullanılacak. Personel giderleri, tanıtım faaliyetleri ve işletme sahibinin düşündüğü tüm girişimler. Kriz ortasında tüm kaynağını kullanma kararı aldı ve kaynağın yarısını personel giderlerine diğer yarısını tanıtım faaliyetlerine kullandı. Sonuç ne mi? Sonuç büyük bir hüsrandı.

Bunun en büyük sebebi maddi kaynağı çok rahat bir şekilde tanıtım faaliyetine kullanmak değildi. Tanıtım faaliyetlerinin herhangi bir stratejisi ve herhangi bir hedefi olmamasıydı. Google ve benzeri arama motorlarında reklamlar verildi, amaç yeni müşteriler bulabilmekti. Ama yanlıştı, hedefler her zaman yanlıştı.

Re-marketing ile Kriz Dönemini Atlatmak Akıllıca Olur!

Şu an Covid – 19 krizi içerisindeyiz. Tüm ülke işletmeleri bu kriz ortamından payını aldı. Ancak turizm sektörünün bunu fırsata çevirebilmesi çok kolaydır. Peki, nasıl olacak? Re-marketing pazarlaması yaparak. Re-marketing aslında yeniden pazarlamadır. Yani en uygun bütçeli pazarlama faaliyetidir. 

İnsanlar büyük kaynaklar ayırmakta. Ama turizm sektörünün bunu yapmasına gerek yok. E-mail pazarlaması, re-marketing pazarlama ve içerik pazarlaması usulleri kullanılarak çok daha mantıklı ve çok daha kesin dönüşlü tanıtım faaliyeti yürütülebilir. Ayrıca E-mail pazarlaması ve içerik pazarlamasının maddi kaynağı çok düşük olacağından kriz döneminde işletmeye ait olan maddi kaynağın büyük bir kısmı korunmuş olacak. Şu aşamada turizm sektörüne en büyük katkımız bu tarz tanıtım faaliyetlerini çok daha uygun fiyatlarla sunabileceğimizdir. Bu nedenle otellerimiz, turizm sektörü yeniden canlandığında hızlıca fayda sağlayabilmek için veyahut sokağa çıkma yasağı gibi durumlarda dahi marka bilinirliğini koruyabilmek için mutlaka bizlere başvurmalıdır.

Melih Örnekbaş
05 Nisan 2020

Otellere Kriz Döneminde Reklam ve Pazarlama Yönetimi (Hakkında 2 yorum)

  1. Kesinlikle çok doğru bir tespit Sosyal medya reklamları sayesinde yüzbinlerce kişiye ulaşabilmek çok kolay ve düşük bütçe dahi olsa yeteri etkileşimi sağlayacaktır.

  2. Antalya’daki otellere malesef Dijital Pazarlama nın önemini anlatamadık. Booking gibi OTA’lara verdikleri komisyon parasından reklam bütçesine ayırmaları yeterli aslında.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir