Teklif Al!
file text ikonlar

Ajans360

Dijital Reklam Ajansı - Ajans360

Merhabalar👋

Hizmetlerimizden yararlanmak istiyorsanız, aşağıdan detayları inceleyebilirisniz.

Web Tasarımı Kurumsal Kimlik Sosyal Medya QR Menü Fotoğraf ve Video

Oteller Dijital Pazarlama ve Web Tasarım

Dijital pazarlama, web tasarım günümüzde satış için kullanılabilecek en uygun ortam internet. Bu nedenle çoğu sektör dijital pazarlamaya yöneliyor. Otel ve pansiyonlar da başı çekiyorlar. Dijital pazarlama denilince akla yalnızca sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlar, alınan geri dönüşler ve takipçi sayısı gelebilir fakat, internet siteniz, Google sıralamanız, Tripadvisor yorumlarınız, online rezervasyon kanallarınız, Google Maps ve oradaki yorumlarınız, fotoğraflarınız, videolarınız, geri dönüşlere verdiğiniz bildirimler hepsi dijital pazarlamada online itibar yönetimi hizmetidir.

Bu nedenle çalıştığınız ajansın size her ay birkaç sayfalık rapor gönderip sosyal medya hesaplarınızı yönetmesine izin vermeyin. Daha kaliteli ve işini hakkıyla yapan ajanslar bulun. Üstelik dijital pazarlama satışlara anında etki edecek bir strateji değildir. Bunun için planlı bir çalışma ortamı ve süreklilik gerekir. Markanızın zaman içerisinde basamaklarını teker teker tırmandığına şahitlik edersiniz.

Bu nedenle çalıştığınız ajansın size her ay birkaç sayfalık rapor gönderip sosyal medya hesaplarınızı yönetmesine izin vermeyin. Daha kaliteli ve işini hakkıyla yapan ajanslar bulun. Üstelik dijital pazarlama satışlara anında etki edecek bir strateji değildir. Bunun için planlı bir çalışma ortamı ve süreklilik gerekir. Markanızın zaman içerisinde basamaklarını teker teker tırmandığına şahitlik edersiniz.

Dijital Pazarlama Alanında Yapılan Yanlış Tercihler

Kapalı Fikirli Otel Yöneticileri

Bu yöneticiler kendi fikrinden başkasını ne dinler ne de uygular. Kendisi her zaman en iyi pazarlamacıdır ve sosyal medyayı çocukların park alanı olarak görür. Oteli ileriye götürecek çok daha önemli fikirleri ve büyük projeleri vardır.

Yalnızca Tanıdıklarıyla İş yapmak İsteyen Otel Yöneticileri

Bu tipteki yöneticilerin ajanslarda çalışan mutlaka bir tanıdığı olur. Ajansın dijital pazarlama web tasarım alanındaki portfolyosu, başarıları, çalıştığı firmaları ne kadar ileri taşıdıkları hiç önemli değildir. Arkadaşlık konusunda uzman olan ajans çalışanı veya sahibi arkadaş, çok büyük bir başarı yakalamak üzeredir. Bir oteli kendi bünyelerine katarak kendilerine trendlere uygun olmayan bir web sitesi hazırlarlar, sosyal medya hesaplarını uygunsuz yönetmeye başlarlar ve bir şekilde kendi ceplerini doldururlar. Otelin ne kazandığı, kaç rezervasyon aldığı, müşterilerin memnun kalıp kalmadığı asla önemli değildir.

Rakip Otelin Ajansıyla Anlaşmak

Rakibinizin online pazarlama alanında ne kadar başarılı olup olmadığına bakmaksızın, sırf rakibiniz diye kendilerinin çalıştığı ajansla anlaşmak büyük bir hüsranla sonuçlanacaktır.

Ödül aldığı için çalışılan ajanslar

Ajanslarda yeni moda, aldıkları ödüllerle çizgilerini belirlemek. Eskiden geçerli olsa da günümüzde sosyal mecranın gelişmesiyle pek çok dijital ajans başarılı olmasalar dahi ödül alabiliyor. Bu ödüller de genellikle ücret ya da sponsorluk karşılığında alınıyor. Sayıları gittikçe azalsa da önemli organizasyonlardan ödül alan ajanslar bu örneğin dışında yer alıyor.

Dijital Pazarlama Alanında Yapılması Gerekenler

Dijital pazarlama web tasarım iş vermek istediğiniz ajansın isteklerinizi bilmesi ve son çıkan trendlere uygun stratejiler bilmesi oldukça önemlidir. Genel bir kalıbın dışına çıkarak yalnızca otelinize özel bir online pazarlama stratejisi belirlemeleri gerekiyor. Yalnızca sosyal medyadan reklam vermek üzerine kurulu bir düzen çıkarıyorsa karşınıza anlayın ki amacı komisyon almaktır. Elbette sosyal medya reklamları dijital pazarlamanın bir parçasıdır fakat tüm pazarlama stratejisini oluşturmaz.

Otel ve Butik Otel Dijital Pazarlama ve Web Tasarım Stratejileri

Bir ajansla görüşmeden önce mutlaka internet sayfalarını gezin. Birkaç ajans sitesi inceledikten sonra sizin de aklınızda kimin isteklerinize daha iyi yanıt verebileceğini anlamaya başlayacaksınız. Burada odaklanmanız gereken tek nokta, otelinize sağlayabileceğiniz maksimum fayda olmalı. Firmanın size sunduklarına nazaran sizin istekleriniz çok daha önemlidir. Toplantıyı ajansta yapmak yerine kendi toplantı salonunuzda, konuyla ilgili birimlerin de katılımıyla gerçekleştirin. Satış – pazarlama, IT ve misafir ilişkileri toplantıya katılan birimler olabilir. Herkesin kafasına takılan soruları firmaya yöneltmesi hem eksik bir çalışma alanı kalmasını engelleyecek hem de beyin fırtınası yapılarak en uygun stratejinin belirlenmesinde yararlı olacaktır. Sektör deneyimi değerlendirmeniz için en önemli kriterlerden biri olmadır.

Melih Örnekbaş
16 Aralık 2019

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir