Teklif Al!
file text ikonlar

Ajans360

Dijital Reklam Ajansı - Ajans360

Merhabalar👋

Hizmetlerimizden yararlanmak istiyorsanız, aşağıdan detayları inceleyebilirisniz.

Web Tasarımı Kurumsal Kimlik Sosyal Medya QR Menü Fotoğraf ve Video

İnternet Sitenizin Hızını Arttırabilirsiniz?

   İnternet sitesi hızı ile ilgili yapılan araştırmalarda 2019 yılının Ekim ayı verilerine göre dünya genelinde 1.5 milyarın üzerinde site bulunuyor. 4 milyarın üzerinde bir sayıya sahip aktif internet kullanıcıları, mobil cihazlar ve bilgisayarlarından internete bağlandıklarında yavaş açılan sitelerde açılmayı beklemeden siteyi kapatma eğilimindedirler. İnternet sitemizin daha çok kullanıcı tarafından ziyaret edilmesi açısından sıklıkla gözden kaçırılan site açılma hızını nasıl arttırabiliriz gelin birlikte bakalım

   Site hızı, bir siteye tıkladığınızda site içerisindeki içeriği görmek için beklenilen süreyi ifade eder. Google, ziyaretçilerin sitenin açılmasını uzun süre beklemediğini bildiği için bu konuda site sahiplerinden sitelerini hızlandırmalarını ister. Dolayısıyla daha hızlı açılan siteler de arama sonuçlarında daha üst sıralarda yer alır.

Araştırma sonuçlarına göre;

Bir araştırmaya göre: Amazon’un internet sitesinin açılışı 1 saniye yavaşladığında bu durum şirketin yılda 1.6 milyar dolar kaybetmesine sebep oluyor.

Diğer çalışmaya göre: Yüklenmesi 3 saniyeden uzun süren sayfaların siteye tıklayan kullanıcıların yaklaşık %50’sini kaybettiğini söylüyor. Oldukça iddialı!

5 Madde’de İnternet Hızlandırma

internet
  •  Önbellek hazırlayın

Önbellekler’de sitenize ait bazı veriler geçici olarak tutulur. Bu durum geçici olarak tutulan verilerin kullanıcılar tarafından daha hızlı bir şekilde açılmasını sağlar. Bu sayede kullanıcılar, verileri doğrudan çağırmaz ve veriler işlenmez.ilk yolu önbellek çalışması yapılmasıdır. Hosting sağlayıcınız ile iletişime geçerek destek isteyebilirsiniz. Bir hostinng sağlayıcınız yok ise ajans360 ekibi olarak kaliteli ve profesyonel destek alabilirsiniz.

  • Resimlerinizi optimize edin

Sitenizde bulunan yüksek boyutlara sahip resimler, sitenizin açılışını geciktirecektir. Bu sebeple hızlandırmanın ikinci yolu resimlerinizin boyutunu düşürmektir. Bunun için arama motorlarından küçük bir araştırma yaparak resim optimize eden sayfaları ziyaret edebilirsiniz.

Aynı zamanda photoshop programı üzerinden resminizi farklı kaydet butonundan “File Save For Web” sekmesini işaretlediğinizde aynı şekilde resminiz optimize olacaktır. Ek olarak mümkün olduğunca JPEG formatını kullanmanız ve görseldeki gereksiz yerleri kırpmanız boyutu düşürmek açısından faydalı olacaktır.

  • İçerik dağılımı ağı kullanın

Üçüncü pratik yolu içerik dağıtım ağı kullanmaktır. Sitenizde bulunan CSS, JavaScript, imajlar, belgeler, videolar vs. gibi sitenizin statik unsurlar/dosyalar kullandığınız sunucular üzerinden kullanıcılara aktarılmaktadır.

Örneğin :sunucusu Almanya’da bulunan bir internet sitesine girdiğinizde Alman vatandaşlarından kısmen daha uzun sürede siteye giriş yapacaksınız. İçerik Dağıtım Ağı kullanıldığı taktirde internet sitesinin içerikleri kullanıcılara, en yakın sunucu üzerinden gönderilir. Bu sayede bir adım daha hızlı olacaktır.

  • Etiketlerinizi kontrol edin

Farklı amaçlar için kullanabileceğiniz ücretsiz sunulan çok sayıda eklentiler vardır. Bu eklentiler, sizin amacınızı gerçekleştirmenize yarayacak ancak çok sayıda eklenti kullanmanız internet sitenizin yavaşlamasına yol açacaktır.

O açıdan eğer sitenizin mevcut durumdan biraz daha hızlı olmasını istiyorsanız eklentilerinizi mutlaka kontrol etmelisiniz. Mevcutta kullanmadığınız ya da internet sitenizin için faydalı olmayan eklentilerinizi silerek sitenizin hızlanmasını sağlayabilirsiniz. Silmeniz herhangi bir işe yaramadıysa eklentilerin tamamını engelleyip eklentileri tek tek çalıştırarak kontrol edebilir ve sitenizi yavaşlatan eklentiyi tespit edebilirsiniz.

  • Hostinginizi büyütün

Kullanıcı trafiğiniz zamanla yaptığınız çalışmalarla artabilir. İnternet sitenizi kurarken aldığınız hosting, gün geçtikçe kullanıcı trafiği arttığı için sizin için yetersiz hale gelebilir. Bu yüzden kullanıcı trafiğinizi kontrol edip daha yüksek bir hosting satın alabilirsiniz.

Yukarıda bahsettiğimiz 5 maddenin dışında sitenizi yavaşlatan başka sebepler de olabilir. Bu sebepleri keşfedebilmek için Pingdom, GTMetrix ve Google PageSpeed Tools gibi uygulamalarla test edebilirsiniz.

Ajans360
30 Ağustos 2020

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir