Teklif Al!
file text ikonlar

Ajans360

Dijital Reklam Ajansı - Ajans360

Merhabalar👋

Hizmetlerimizden yararlanmak istiyorsanız, aşağıdan detayları inceleyebilirisniz.

Web Tasarımı Kurumsal Kimlik Sosyal Medya QR Menü Fotoğraf ve Video

Instagram Alışverişi

Instagram, kullanıcıların ağırlıkla görsel paylaşımlar yaptığı, dolayısıyla etkileşimin daha fazla olduğu bir platformdur. Yaşadığımız güzel anları paylaşmak ya da paylaşımları izlemek dışında Instagram hesapları, bize Sosyal Medyadan alışveriş yapma deneyimi de sunmaktadır. Instagram alışverişi ile temel ihtiyaçlarımız olan gıda alışverişinden (ev yapımı ürünler ağırlıkta olmak üzere) kıyafet ve elektronik ürünlere kadar her ihtiyaca göre alışveriş yapabilmekteyiz.

Güvenli Midir?

Aslında Sosyal Medyadan alışveriş yapmak çarşıda ya da AVM mağazasından alışveriş yapmaktan çokta farklı değildir. Örneğin bir mağazaya gideceksiniz. Arkadaşınız o mağazanın ürünlerinin orijinal olmadığını ve mağaza çalışanlarının sizinle ilgilenmediğini söyledi. Siz yine de o mağazadan alışveriş yaptınız.

Sonucunda aldığınız ürünün orijinal olmadığını fark ettiniz ve iade hakkınızı kullanmak istediniz. Fakat mağaza sizinle ilgilenmedi. Bu durumda size verilen tavsiyeleri dikkate almadan yapmış olduğunuz alışveriş nedeniyle hem keyfiniz kaçacak hem de hakkınızı hukuki yollarla aramak zorunda kalacaksınız. İşte Instagram alışverişi de aynı böyle bir şey. Siz satıcı için yapılan yorumları dikkate alır, satıcı ile iletişime geçer gerekli tüm bilgileri alırsanız ve son olarak kargo teslimatında uymanız gereken kurallara uyarsanız son derece güvenlidir.

Neden Instagram Alışverişi Yapmalıyım?

Son dönemde yaşamış olduğumuz Covid-19 süreci öncesinde de Instagram alışverişi yapılıyor olsaydı da, Covid-19 süreciyle beraber teması en aza indirmek adına tüm alışverişlerimizi internetten yapmaya başladık. Ve bu bize birçok şey öğretti. İnternet’ten alışveriş yapmak bize hem zaman kazandırıyor hem de aynı anda birçok satıcının sayfasını inceleyerek en uygun fiyata alışveriş yapma fırsatı sunuyor. Ayrıca alışveriş yapmak için mağazaya gittiğinizde; mağaza çalışanları, diğer müşteriler ve alışverişe giderken toplu taşımada ya da taksideki diğer insanlarla temasınız artacağını da unutmamak gerekiyor.

Tüm bunların dışında Instagram sayfalarının anlık olarak yapmış olduğu indirimleri de takip ederek aynı ürünü çok uygun fiyatlara satın almakta mümkün. Bütün bu nedenler bir araya geldiğinde internet’ten alışveriş yapmak, hatta günümüzün büyük bir kısmını geçirdiğimiz sosyal medya uygulaması olan Instagram’dan alışveriş yapmak oldukça cazip gelmekte.

Nelere Dikkat Etmeliyim?

Her alışverişte olduğu gibi Instagram üzerinden yapılan alışverişleri de yapmadan önce dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. En önemlisi bilinen ve güzel yorumları olan sayfalardan alışveriş yapmak nispeten daha güvenlidir. Ama bazı durumlarda kullanıcının yanlış giden bir şeyler olduğunu anlaması gerekir. Örneğin: 500 ₺ değerinde bir kol saati düşünelim. Bu kol saatini bir Instagram Sayfası size 50 ₺’ye satacağı vaadiyle reklam yayınladığı zaman o ürünün orijinal olmadığını bilmeli ve buna göre alışveriş yapmalısınız. Atalar ucuz etin yahnisi tabirini boşuna kullanmamışlardır. İndirim yakalamak isterken aldığınız ürünün doğru ürün olduğunu satıcıyla iletişime geçerek teyit etmenizde fayda var.  Tüm bunlara göre; satıcının güvenilirliği, ürün kalitesi, uygun fiyatlı olması gibi etkenlerin bir arada olduğu bir Instagram Sayfasından alışveriş yapabilir, sosyal medyadan alışverişin keyfini sürebilirsiniz.

Farklı konularda çoğu şeyi öğrenebilir ve Blog yazılarımıza bakabilirsiniz.

Ajans360
25 Ağustos 2020

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir