Teklif Al!
file text ikonlar

Ajans360

Dijital Reklam Ajansı - Ajans360

Merhabalar👋

Hizmetlerimizden yararlanmak istiyorsanız, aşağıdan detayları inceleyebilirisniz.

Web Tasarımı Kurumsal Kimlik Sosyal Medya QR Menü Fotoğraf ve Video

İçerik Pazarlaması Nedir?

İçerik pazarlaması, önceden bilinen kullanıcı kitlelerine belirli bir değer ve alaka düzeyine sahip tutarlı içeriği hedefleyebilen ve nihayetinde bu kitleleri harekete geçirebilen stratejik bir pazarlama yöntemidir. Bir başka ifadeyle, yeni nesil dijital iletişimde markanın hedef kitlesinin dikkatini çekecek olan dijital süreçteki içerik ve müşterilerin zihnindeki araştırma konumlandırmasıdır. İçerik pazarlaması için bu, açıkça tanımlanmış bir hedef kitlenin dikkatini çeken, etkileyen ve paylaşan bir pazarlama tekniğidir. Diğer pazarlama süreçlerinden farklı olarak hedef kitlenin sürece katılımını ve markanın ürünlerine yönelmesini sağlayabilir. İçerik pazarlamasında ana hedef daima satıştır.

içerik pazarlaması

 İçerik pazarlamasının özü, müşteriler için değer yaratmaktır. Bu nedenle, videolar, resimler ve yaratıcı içerik gibi sıradan içerikler müşterilere gösterilmelidir. Satış odaklı yöntemler yerine ürün ve hizmetlerle ilgili eğitimsel veriler kullanılabilir. Sunulan içeriğin bilgi sağlayabilmesi, insanların markanın ürünlerine dikkatini çekecek ve konumlandırma stratejisini başarılı kılacaktır.

 Bu tanımdaki anahtar kelimenin “değer” kelimesi olduğunu fark edeceksiniz. Bu kelimenin, diğer tüm pazarlama ve reklam yöntemlerinden ayırdığını söyleyebiliriz. Kullanıcılar, görmezden gelmektense bir öğeye odaklanmayı veya ondan yararlanmayı tercih ederse, öğe bir içerik pazarlaması stratejisinin parçası haline gelir.

Kullanıcılara “değerli” içerik gösterdikten sonra, kullanıcıları motive etmeyi ve harekete geçmeyi ihmal etmemelidir. Bu markanıza değer katabilir. Kullanıcılarınız kendi ağlarında içerik paylaşabilir, haber bültenlerine abone olabilir, ürün satın alabilir veya geri bildirimde bulunabilir.

 İçerik Pazarlamasının Kapsamı Nedir?

Genellikle markanın paylaştığı videolar, fotoğraflar ve grafikler gibi hedef kitlenin ilgisini çekecek tüm yayınları içerir. Bu paylaşımlar ağırlıklı olarak YouTube, Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, Blogspot vb. platformlarda yapılmaktadır.

  •  Sosyal Medya paylaşımı
  •  Sosyal Medya reklamcılığı
  •  Viral reklam
  •  Blog yazısı
  •  E-posta pazarlama
  •  E-kitaplar ve e-dergiler
  •  İnternet konferansı
  •  Bilgi tablosu

İçerik Pazarlamasının Avantajları Nelerdir?

Yöntemsel olarak, geleneksel pazarlama yöntemlerinden farklıdır çünkü hedef kitle ile bağlantı kurmayı hedefler ve bu nedenle daha fazla satış fırsatı sunar. Sonuç olarak, markalar artık içerik üretme konusunda daha cesur hale geliyor. Aynı zamanda, entegre pazarlama stratejilerini gerçekleştirebilen dijital pazarlama dalları aracılığıyla gerçekleştirilebilir. Sadık müşterileri çekmek, marka değerini artırmak ve güven kazanmak gibi avantajlarının yanı sıra, getiri oranını ölçebilmek de en büyük avantajlarından biridir.

Ajans360 ekibi olarak, hizmetler başlığı altında yer alan içerik-seo pazarlama hizmetimizi müşterilerimize sunuyoruz. Hizmetler seçeneğinde yer alan dijital pazarlamaya tıklayarak, içerik-seo pazarlama hizmetimiz hakkındaki bilgilere erişebilirsiniz.

Ajans360
10 Şubat 2021

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir