Teklif Al!
file text ikonlar

Ajans360

Dijital Reklam Ajansı - Ajans360

Merhabalar👋

Hizmetlerimizden yararlanmak istiyorsanız, aşağıdan detayları inceleyebilirisniz.

Web Tasarımı Kurumsal Kimlik Sosyal Medya QR Menü Fotoğraf ve Video

Dijital Reklam ve Reklamlar

Markalar için reklam gerekli mi ?

Dijital reklam ve reklamlar günümüzde, hizmet veren ya da ürün satan bütün markalar için bünyesinde olan müşterisinin bile reklama ihtiyacı vardır. Reklam kampanyası, firmanın bilinirliği arttırmaya yönelik olabileceği gibi ürünlerin ya da pazarlanacak olan hizmetin tanıtımı için de yapılabilir. Reklam kampanyası gerekli midir sorusu şu şekilde cevaplanabilir. Satış miktarı çok yüksek olan uluslararası satış yapan firmalar bile reklam kampanyalarından asla vazgeçmezler. Aksine reklam kampanyalarını geliştirmek isterler. Bu reklam kampanyalarının gerekliliğinin anlatımı için önemli bir örnektir. Doğru yapılan bir reklam kampanyası ekonomik olarak ayrılan bütçeyi fazlasıyla çok rahat geri kazandırır. Reklam kampanyalarına ayrılan bütçeler bir kayıp olarak değil bir kazanç olarak değerlendirilmelidir.

Dijital Reklam

Özel Web Tasarımı Dijital dünyanın gelişmesiyle beraber reklam kampanyaları da dijitalleşti. Bu da reklam sektöründe yeni bir yönelimi beraberinde getirdi. Dijital reklam kampanyaları, firmanın arama motorlarında bulunabilirliğini arttırmak, tanıtımı yapılacak olan nesne ya da bilginin görsel materyallerle desteklenmesi, sosyal medya platformları ya da Web sitelerden tanıtımının yapılması gibi çeşitli yöntemlerle yapılabilir.

Dijital Reklam Kampanyası

Geliştirmek Gerçekten Etkili Midir?

Dijital dünya; haber siteleri, sosyal medya platformları, sms ya da mail gibi iletişim kaynaklarının gelişmesiyle beraber toplum, sosyal ve iş hayatını dijital ortamda yaşamaya başladı. Çalışanlar da dahil olmak üzere insanların çok büyük bir kısmı gününün neredeyse tamamını bilgisayar, cep telefonu, tablet ya da televizyon karşısında geçiriyor. İnsanlar bilgiye kitap, ansiklopedi ya da gazete gibi kaynaklardan ziyade internet ve televizyondan ulaşıyor. Bunun doğal sonucu olarak hedef kitleye ulaşabilmek için onların yaşam alanlarına girmeliyiz. Mesela bir seyyar satıcı elinde satmak istediği ürünle beraber hedef kitlesini belirler. Bunun üzerine oraya gider ve gittiği yerde tanıtımı yapar. Ve tanıtımı yapmak için belirlediği yerler toplulukların bulunduğu yerlerdir.

Peki bugün küreselleşen dünyada yaşamın hızlı aktığı göz önüne alınırsa eskiden olduğu gibi ne insanların topluca bulunduğu bir ortama gidip tanıtım yapılabilir ne de o hızlı akışın içerisinde herhangi bir bireyi durdurup bir şeyler anlatabilir. Örneğin: tanıtım yapmak isteyen bir firma broşür hazırlatsa ve bu broşürleri İstanbul’da bir metro istasyonunda dağıtmak istese. O kalabalığın içerisi insanlar bir yerlere yetişme telaşı ile koştururken durdurmak, broşür dağıtmak gibi seçenekler mümkün değildir. Ama o bireyin o koşturma sonrasında herhangi bir zaman diliminde cep telefonunu eline alıp internete gireceğine neredeyse eminiz. Bu esnada internet üzerinden verilen ilanı ya da reklamı görmemesi mümkün değildir. Dolayısıyla dijital reklam vermek hem baskı alınmaması hem de onu dağıtacak çalışan kullanılmaması nedeniyle daha ekonomik olacaktır. Ayrıca kendi isteği dışında eline verilen broşürü okumak yerine kendi isteğiyle girmiş olduğu bir internet sitesinde çıkan reklama bakması daha verimli sonuçlar doğuracaktır.

Forum Diyarbakır için Gerçekleştirdiğimiz Dijital reklam bir çalışmamız, tıklayınız Türkiye’nin neresinde olduğunuzun bir önemi yok sadece kaliteli hizmet ve profesyonel bir ekip var.

Dijital Reklam Kampanyası

Hedef kitlenin belirlenmesi:

Reklam kampanyası yapılmak istenen konu nedir? bunun belirlenmesi gerekir. Reklam kampanyası konusu bir ürün mü, bir hizmet mi ya da şahıs ya da firma tanırımı mı bu netleştirilmelidir. Ardından konunun hedef kitlesi belirlenmesi için analiz yapılmalıdır. Bunun sonucunda hedef kitle belirlenmesiyle reklam kampanyasının en önemli süreci tamamlanmış olacaktır. Bunun ardından hedef kitlelere hangi platformlardan ulaşılacağı belirlenecektir. Buna göre görsel ya da yazılı medya içerikleri hazırlanarak kampanya desteklenmelidir.

Sonuç olarak dijital reklam kampanyaları geliştirmek reklamcılık sektöründe en önemli çalışmalardan birisidir. Hedef kitleye ulaşmakta son derece başarılıdır. Reklamın kampanyasının başarılı sonuç verilmesi açısından hem ekonomik hem de verimlidir. Küreselleşen dünyada teknolojinin gelişmesiyle beraber her alanda olduğu gibi reklam kampanyaları alanında da yenilikler takip edilmelidir. Aşağıdaki link üzerinden Bizimle iletişime geçerek en iyi bir şekilde destek alabilirsiniz.

Ajans360
25 Ağustos 2020

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir