Teklif Al!
file text ikonlar

Ajans360

Dijital Reklam Ajansı - Ajans360

Merhabalar👋

Hizmetlerimizden yararlanmak istiyorsanız, aşağıdan detayları inceleyebilirisniz.

Web Tasarımı Kurumsal Kimlik Sosyal Medya QR Menü Fotoğraf ve Video

DİJİTAL PAZARLAMA TREND 2020

Dijital pazarlama Trendleri için markanız ya da işletmenizin sunduğunuz ürün ve hizmetlerin bir önemi yok. Dijital ortamda hayatta kalabilmeniz için ayak uydurmanız ve sürekli yeniliklere açık olmalısınız. 2020 Yeni teknolojik araç ve hizmetler ile uyum sağlanması gerektiriyor. Bu zamana kadar, Çevrimiçi bir medyada aktif olmayan başarılı işletme sayısı çok az, Kısacası uyum sağlamazsanız geride kalacaksınız.

Aşağıda yazacağım dijital pazarlama trendlerini okumaya devam ederek markanıza uygulayın ve uyum sağlayın. Eskiden markalar sadece bir web sitesi ve bir sosyal medya platformunda aktif olmadan fazlasına ihtiyaç gereksinimi duyuyordu.

Facebook Zirveye Çıkabilir Mi?

Eskiden olduğu gibi Facebook artık daha az kullanılıyor ve belirli yaş kitlesi ile Birlikte Sosyal medya da ilk başta değil. Forbes verilerine göre %41’i 65 yaş üstü kullanıcısı var. Biliyoruz ki genç demografik özellikleri zayıfladığı açıkça görülebiliyor. Bu yüzden de Instagram görsel etkileşim sağladığı için kullanıcılar tercih eğilimini değiştiriyor. Bir zamanların baskın güç, genç nüfus popülerliğini her geçen gün kaybediyor.

Dijital pazarlama da yapılması gereken hedef kitlenizin kim olduğunu belirleyerek sosyal medya platformlarında aktiflik göstermelisiniz. Facebook da artık genç insanlara ulaşmanız zorlaşıyor. Bu yüzden kiminle iletişim kuracağınızı ürün ya da hizmetiniz kime ait olması gerektiği analizini yapmalısınız. Sosyal medya platformlarında yanlış reklamlar ile bütçenizi boşa harcamanız zaman kaybetmenize neden olabilir. Bu konuda destek alabilirsiniz.

Etkileşimli İçerik Yaygınlaşacak

İnsanların tıklayıp, kaydırıp ve çevrimiçi etkileşimde bulunduğu herşeydir. 2020’de Artıyor ve deneniyor.

  • 360 derece video
  • Gerçeklik reklamları
  • Testler ve anketler

Artık tüketiciler eğlenceli içerik istiyor. Bu sayede markanıza bağlı hissetmelerine yardımcı olabilirsiniz.

İçerik Önemli Bağlam çok Önemli

Kalite her zaman önde olmaya devam etmeli ama artık içeriğe ve hedef kitleye daha fazla önem verilmelidir. Örnek: Google’ın tavsiyesi “En son SEO trendlerini takip etmek yerine, bir sitenin yüksek hızlara, yararlı bağlantılara ve iyi yazılmış içeriğe sahip olmasını sağlamak daha önemlidir.” Google daha akıllı hale geliyor doğru, güncel içeriği tercih ediyor. 2020’de yeni içerikler oluşturmaya devam ediyorsanız lütfen güncel olmasına dikkat edin.

Hata yapma: İçerik pazarlaması hiçbir yere gitmiyor.

Ne Yapıyor Bu Instagram

En hızlı büyüyen sosyal medya platformu ve 1 milyar kullanıcıyı geçtiğini görüyoruz. Blog hootsuite Kullanıcıların çoğu 30 yaş altındaki genç nüfus Instagram da içerik kalitesi, düzenli paylaşım ve etkileşim artışa sebep olduğunu biliyoruz. Geçtiğimiz zamanda Beğenme özelliği platformdan kaldırılacağı söylendiği süreçte pek çok kişi endişelendi. Bu yüzden pek çok kişi gösteriş arayışında oldukları için uzaklaşabilirdi. Bu yüzden bu platformun ne istediğini çok iyi bilmelisiniz. Beğeni özelliği kaldırılsaydı ne olurdu büyük bir kayıp bu yüzden insanların neden bu platformu tercih ettiğini iyi bilmelisiniz. Faebook 1 milyar dolara instağram’ı satın aldığını biliyor muydunuz

Video Bir Seçenek Değil

Markanız hala video ile pazarlamayı kullanmıyor ise bu yıl bu işin üzerine yoğunlaşın. Neden bu kadar önemli; yazılı, metin tabanlı içerik üreterek sosyal medya platformlarında hizmetinizi sunabilirsiniz ama bir video ile rekabet edemezsiniz.

Paylaşım videoları ile akıllı telefon kullanımı oldukça fazla insanlar zamanının çoğunu video izleyerek geçiriyor.

Pazarlamanızda canlı bir video kullanmanız okdukça ilgi görür. En önemlisi canlı akış güçlü bir dijital pazarlama yöntemi Bir örnek verirsek Canlı yayın izliyorsunuz ve kısa bir reklam giriyor mecburen izlemek zorunda kalıyorsunuz. bunu en iyi yapan platformlar asında Twich 15 milyondan fazla günlük aktif kullanıcıya sahip oyuncular yayın esnasında aralara video reklam alıyor ve göründüğünden daha önemli bir durum.

Sesli Etkileşim yükseliyor

İnsanların konuşmayı sevmesi ve tercih edilen etkileşim yolu olmasıdır. Sesli aramalar sorgu yazmaktan çok farklıdır aslında metin tabanlı aramalarda ekranda sonuçlar bir sayfa olarak görüntülenir. Ama sözlü bir arama yapıldığında Cihaz seçenekler sunarak hangisine ulaşmak istediğini size sorabiliyor olması sıklıkla yalnızca bir şeçenek sunar.

Mesajlaşma Pazarlaması

Artık markanızın bir Whatshap, instagram ve facebook gibi platformlarda aktif olmalısınız. İlerleyen zaman diliminde yıl haberci pazarlama bir numara olması bekleniyor.  Bu platformlarda insanlarla bağlantı kurmanız çok önemli Markanızı Canlı sohbet seçeneğine sahipse web sitenize dönme olasılığı oldukça yüksektir. Markanızı ciddi almaya başlanması ortaya çıkar.

E-posta, uygulamalar, sosyal medya web sitesi ve blog sayfanız hepsinde pazarlama reklam odaklı olmalısınız.

Ya Her yerde olun ya bir hiç olup geride kalın

Dijital platformlarda işler çok hızlı ilerliyor. Sesli arama, video, etkileşim ile içerik öne çıkmaya her geçen gün devam ediyor. Genç hedef kitle ve teknoloji meraklısı milyonlarca insan var daha kolay bir kullanıcı deneyimi sunun ve keyifli hale getirin artık heyecan verici yollar ile bağlantı kurulması gerekiyor. Sadece koyduğunuz sınırların dışına çıkabilirsiniz.

Markanızın durma zamanı değil yola koyulma zamanı şu an

Markanız için peki siz hangisini önce uygulamaya geçireceksiniz?

Ajans360
17 Eylül 2020

DİJİTAL PAZARLAMA TREND 2020 (Hakkında 2 yorum)

  1. Dijital Pazarlama ile ilgilenenler için harika paylaşım, teşekkürler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir