Teklif Al!
file text ikonlar

Ajans360

Dijital Reklam Ajansı - Ajans360

Merhabalar👋

Hizmetlerimizden yararlanmak istiyorsanız, aşağıdan detayları inceleyebilirisniz.

Web Tasarımı Kurumsal Kimlik Sosyal Medya QR Menü Fotoğraf ve Video

Cause Marketing (Neden Pazarlama)

Cause Marketing (Neden Pazarlama) Rekabet arttıkça ve değişen teknoloji sayesinde Hayırseverlik amacı güden ya da sosyal bir soruna destek olunması sonucunda pazarlama faydası elde edilmesidir. Bunun etkileri doğrultusunda pazarlamanın faydalarından yararlanması denilebilir.

Hala tam anladığınızı düşünmüyorum bir örnek ile daha iyi anlayacağınızı düşünüyorum. İkiye ayırmak gerekirse;

Hayırseverlik amacına yönelik bir örnek; Marka olarak SMA hastaları için bir etkinlik oluşturulabilir. SMA hastaları için bir yürüyüş düzenlenebilir ya da sonrasında gönüllü olarak dikkat çekilen hedef kitleden yardım talep edilebilir.

Sosyal bir soruna örnek; Bir ressam tablolarını bir sergide satışa çıkartarak bir kampanya düzenliyor elde edilen gelir ile sürdürebilirliğini desteklemesi şekline düşünebiliriz.

Ülkemizde birçok İşletme, kurum ve kuruluşlar bunu sık sık kullanmaktadır. Yapılan kampanyalar sonucunda bir müşteri hedef kitlesi oluşur. ayrıca var olan müşterilerin de güvenini kazanır ve iki taraflı bir ortalık oluşur. Gelişen teknoloji ve rekabetin artması sonucunda rakip firmalar çeşitli Cause Marketing (Neden pazarlama) çok sık kullanmaktadır.

Nike, büyük bir markadır. Şirket olarak sporda kadınları destek veren bir Cause Marketing Kampanyaları

Cause Marketing (Neden Pazarlama) Oluşturun

Neden bulun

Bir konuda yardımda bulunabileceğinizi ve bunun sayesinde birçok kişinin faydalanabileceği bir neden bulmalısınız. Bu içtenlikle ve inanarak destekleyeceğiniz bir neden olmalıdır. Bu konuda dikkatli olmalısınız Eğer büyük bir marka değilseniz küçük bir işletme için yapacaksanız nedeniniz açık ve net olmalıdır. Yanlış anlaşılmayacak bir şey olmalıdır aksi durumda maddi kayıplar, müşteri kaybı, ve size karşı olan bir kitle ortaya çıkabilir. Bunu en iyi açıklayan bir söz

John Ringo, tam da bu şeyi tanımlamak için “uyan, parasız kal” terimini icat etti.

Belirli bir Bütçe ayırın.

Aylık kampanyanız için bir bütçe belirleyin ama bütün bütçeyi karşılayacak finansal kaynağınız yoksa Müşterilerinizi ve ulaşabildiğiniz kişilere bağışta bulunabilecekleri bir neden düşünün ve amacınıza ortak olmalarını sağlayın.

Reklamları ve Hakla ilişkileri unutmayın

Artık hepimiz biliyoruz ki dijital teknoloji çağında yaşıyoruz bunun farkındayız. Sosyal medya üzerinde biraz daha fazla durun halkla ilişkiler ve reklam çalışmalarınız ile pazarlama amacınızı sürekli destekleyin. Bunun karşılığını zaten fazlasıyla alacaksınız. Dijital ortamlarda yapacağınız çalışmalarda planlayarak ilerleyin grafikler, ayrıntılar, ve pazar araştırması gibi eğer markanızın alt departmanlarında bu aşamaları kontrol altında tutabilecek bir ekibiniz yoksa bir ajanstan destek isteyin.

Cause Marketing Kampanyasını Analiz Edin

Analiz yapmadığınız Cause Marketing kampanyası olumlu sonuçlar vermeyecektir ve başarı olarak sayılamaz. Satış miktarı, Yaratılan potansiyel müşterileriniz, Müşterilerinizin % değeri şeklinde analiz listesi oluşturun. Sonuç karşılaştırmasında kullanabilirsiniz. Bir TV kampanyasında net ve detaylı bir ölçüm gerçekleştiremezsiniz ama Dijital platformlarda yayınlanan kampanyaları ölçebileceğiniz yerler var!

Örnek; Google Analytics

Söyle düşünebilirsiniz Cause Marketing yapıyoruz müşteri kitlemiz artıyor. Marka kimliğimiz büyümeye başladı o zaman fiyatlarımızda bir artış yaparak daha çok kazanalım düşüncesinden kaçının. Büyümenizin hacmini ölçün bu oranlarda yönetmek daha iyidir. Müşterinizden bir ürünün 2 katını ödemesini beklemeyin.

Ekip Arkadaşlarınızı Dahil Edin.

Cause Marketing kampanyaları bir hayır kurumuna yapılan yardımın ötesinde bir konumda yer almaktadır. Hedef kitleniz ile gerçekleştireceğiniz kampanyalarda çalışanlarınızı dahil etmeyi unutmayın.

Yürüttüğünün Cause Marketing kampanyasında sürdürülebilirlik ve kalıcılık sağlayın neyi temsil ettiğinizi unutmayın. Başarılarınızı kutlamaya başlayabilirsiniz. Sadece markanız için değil toplum için verdiğiniz mesajın doğru olduğunu unutmayın. Ekip arkadaşlarınızı da ihmal etmeyin 🙂

Biz ajans360 ekibi olarak elimizden gelen desteği vermeye hazırız. Markalarınızı görünür hale getirip rakiplerinizden farklı bir konuma taşımayı hedefliyoruz. Markanızı da aramızda görmekten mutluluk duyarız. ajans360

Ajans360
08 Ocak 2021

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir