Teklif Al!
file text ikonlar

Ajans360

Dijital Reklam Ajansı - Ajans360

Merhabalar👋

Hizmetlerimizden yararlanmak istiyorsanız, aşağıdan detayları inceleyebilirisniz.

Web Tasarımı Kurumsal Kimlik Sosyal Medya QR Menü Fotoğraf ve Video

Özel Web Tasarım Nedir? Neden Önemli?

Web siteye ihtiyacınız olduğunda karşınıza iki seçenek çıkar; hazır web tasarım ve özel web tasarım. Hazır web tasarımların her zaman kullanıcılara hitap ettiğini söylemek zor. Tam anlamıyla amaca yönelik, kişilerin istediği tüm özellikleri taşıyan kullanıcı dostu, sıfırdan tasarlanmış sitelere özel web tasarım deniliyor. Peki, web tasarım nedir, nasıl olmalıdır?

Özel site tasarımı sadece görüntüde değil işin yazılım kısmında da öne çıkıyor. Sitenin yönetim paneli ve tasarımı birbiriyle uyumlu hale geldiğinde yayına hazır bir özel site elde ediliyor. Bu anlamda özel web site tasarımı kişiye özel benzersiz bir hizmet olarak tanımlanabilir. Kişiye, kuruma, markaya, girişime özel bir web sitesi tasarımına sahip olmak her zaman daha avantajlıdır.

özel web tasarımı

Özel Web Tasarımın Avantajları

  • Özgündür. Aynı sektörde faaliyet gösteren siteler dâhil tüm sitelerden sıyrılmanızı sağlar, markanızla özleşen bir tasarıma sahip olursunuz.
  • Kişiye, ürüne, hizmete ya da markaya özel tasarlanır. İstediğiniz görüntü ve özelliklerin tasarımda yer alması sağlanır.
  • Rekabet gücünü artırır. Sıfırdan bir tasarım geliştirildiğinden rakip sitelerden daha üstün özellikler taşıyan bir site oluşturulabilir.
  • Özel web tasarım SEO (Arama motoru optimizasyonu) için etkilidir. Özel sitelerde her şey SEO odaklı geliştirildiğinden tüm ayarlamalar tasarım aşamasında yapılır, site daha hızlı sonuç alır.

Özel tasarım site hizmetinin tek dezavantajı tasarımın süresidir. Hazır tasarımlarla neredeyse aynı gün bile yayına çıkmak mümkünken özel tasarımlarda bu süre biraz daha uzundur; ancak tüm ihtimallerin düşünüldüğü, her şeyin test edildiği bir süreç sonunda kusursuz bir site ortaya çıkar.

özel site tasarımı

Özel Web Tasarım Neden Gerekli? Neden Tercih Edilir?

Hazır – özel site tasarımı uygulaması çoğu zaman kafa karıştırıcı olabiliyor: Hangisini seçmeliyim? Neden özel web tasarım bu kadar önemli ve gerekli? Aslında konu ve seçim yapmak son derece basit. Küçük işletmeler, girişimler hazır site şablonlarını yeterli ve pratik bulduğu için seçimini hazır tasarımdan yana kullanıyor. Start-up girişimleri, kurumsal markalar, marka blog oluşturmak isteyen blogger’lar özgün bir tasarım için özel site yaptırmayı tercih ediyor. Çünkü özgün olmak marka bilincini destekliyor, tasarım ve marka özdeşleşiyor.

Özel web tasarım sahibi olmak SEO konusunda bir adım önde olmak anlamına geliyor. Özel tasarımlarda aklınıza gelebilecek her şey yeniden, hedefe yönelik geliştiriliyor. Arama motorlarının SEO çalışmalarında içerik yayınına odaklandığını biliyoruz. Site tasarımı SEO ve arama motoru algoritmasına uygun tasarlandığında içerik yayını daha etkili hale geliyor, sıralamada öne çıkmaya yardımcı oluyor.  

En Merak Edilen 3 Soru

Özel web tasarım fiyatları ne kadar?

Site tasarım çalışmaları için spesifik bir fiyat vermek pek mümkün değil. Siteyle ilgili tüm detaylar fiyatın belirlenmesinde etkilidir. Bu nedenle net bir fiyat almak için lütfen bizimle iletişime geçin.

Ne kadar sürede site hazır olur?

Her site bir projedir ve projenin kapsamı, beklentileriniz ve talepleriniz doğrultusunda çalışmaya başlarız. Size net süre verebilmek için site tasarım taleplerinizle ilgili temel bilgilere ihtiyacımız var. İlk görüşmede konuyla ilgili net bilgi alabilirsiniz. Bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.

Özel web tasarım hakkında detaylı görüşebilir miyiz?

Elbette. Özel site tasarımıyla ilgili sizlere net bilgiler vermek ve ne istediğinizi öğrenmek için iletişime hazırız. Lütfen bizimle iletişime geçin.

Melih Örnekbaş
17 Mayıs 2021

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir