Teklif Al!
file text ikonlar

Ajans360

Dijital Reklam Ajansı - Ajans360

Merhabalar👋

Hizmetlerimizden yararlanmak istiyorsanız, aşağıdan detayları inceleyebilirisniz.

Web Tasarımı Kurumsal Kimlik Sosyal Medya QR Menü Fotoğraf ve Video

Otel Sahipleri İçin Dijital Pazarlama

Günümüzün en büyük sorunlarından bir tanesi işletmelerin dijital pazarlama süreçlerine ayak uyduramamasıdır. Ancak daha büyük sorun iş alma süreci tamamen dijital ortama dönüşen işletmelerin dijital pazarlama faaliyetlerine girişmemesidir. Peki, bir otel sahibinin dijital pazarlamaya yatırım yapmaması ne anlama gelir? Aslında cevap çok basit; dijital pazarlamaya yatırım yapmamak iflas veya çok ciddi bir maddi kaybı getirir.

dijital pazarlama

Tatil yapacak bir insan özellikle bir otelin adını aramaz. İnsanlar Google arama motoruna girer ve tatil için gitmek istediği bölgedeki tüm otelleri arar. Özellikle XX Oteli şeklinde arama yapan kullanıcı sayısı neredeyse %1 gibi bir miktar olduğu için özenli bir şekilde dijitale yatırım yapmak gerekir. 

Ajans360 Olarak Burada Size Nasıl Hizmet Sağlayabiliriz?

Ajans360, herhangi bir otelin tüm web site, sosyal medya ve diğer online acente (booking, expedia, hotels, odamax vb.) üyeliklerini düzenleyebilir. Ancak burada önemli olan web siteyi, sosyal medya hesaplarını ve online acente üyeliklerini düzenlemek işin bir kısmıdır. Google gibi arama motorlarında ön plana çıkarak hedef kitleye erişmekte gerekiyor. İşte asıl uzmanlık bu noktada başlıyor. Arama motoru optimizasyonu adı verilen çalışmalar sayesinde web siteniz arama motorlarında ön plana çıkar ve potansiyel müşteriler, ücret ödeyen müşteriler haline gelir. 

Web Site İçerisinde Barınacak Özellikler

Ayrıca web siteniz içerisinde barındırılacak özellikler de çok önemlidir. Bunlara kısa bir şekilde örnek vermek gerekirse;

  • Web sitenizin kesinlikle mobil uyumlu olması gerekiyor. İnternet kullanıcılarının %80’i mobil cihazlarından arama yapmaktadır.
  • Web sitenizin dijital pazarlama açısından profesyonel düzenlenmiş olması gerekiyor. 
  • Web site içerisinde anlatıcı metinler ve görsellerin göze hitap etmesi ve hedef kitlenizi etkilemesi gerekiyor. 
  • Ayrıca odaların ve otelin fotoğraflarının profesyonel bir şekilde çekilmesi ve web sitenizde yer alması gerekiyor. 
  • Sosyal medya hesaplarınızın yine aynı şekilde profesyonel fotoğraflar ve içeriklerle yükseltilmesi gerekiyor. 
  • Web siteniz içerisinden online rezervasyon alabiliyor olmanız gerekiyor. Herhangi bir kullanıcı web sitenize girdiğinde tüm odaları görebilmeli, odalar için istenilen ücret ve verilen tüm ücretli / ücretsiz hizmetlerin müşterilere net bir şekilde aktarılması gerekiyor. 
  • Müşteriniz web sitenizden dilediği ve bütçesine uygun olan odayı ayırtabilmelidir. Odanın müsaitliğini anlık görebilmeli ve satın alabilmelidir.

Otel Sahipleri İçin Satış Stratejileri

Bu ve benzeri tüm işlemlerin profesyonel bir şekilde yapılması sizi profesyonel gösterecek ve satışlarınıza çok büyük katkı sağlayacaktır. Bu sebeple her ne şekilde olursa olsun tüm otel sahiplerinin dijital pazarlama süreçlerine yatırım yapması gerekir. Ajans360 tam olarak bu alanda size hizmet vermekte. Hızlı bir şekilde iletişime geçebilmek ve tüm hizmetlerimiz hakkında detaylı bilgi edinebilmek için bizi arayabilirsiniz. 

Melih Örnekbaş
02 Nisan 2020

Otel Sahipleri İçin Dijital Pazarlama (Hakkında 2 yorum)

  1. Günümüzde oteller ve diğer işletmeler dahil dijital pazarlama yeteri kadar bilinmediği için önemini de anlatmak bir o kadar zorlayıcı olacaktır.

  2. Antalya’daki otellere Dijital Pazarlamanın önemini hala anlatamadık. OTA’lara kaptırılan komisyon bütçesini kendileri için harcamaları gerekiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir