Teklif Al!
file text ikonlar

Ajans360

Dijital Reklam Ajansı - Ajans360

Merhabalar👋

Hizmetlerimizden yararlanmak istiyorsanız, aşağıdan detayları inceleyebilirisniz.

Web Tasarımı Kurumsal Kimlik Sosyal Medya QR Menü Fotoğraf ve Video

Mengen Belediyesi Yeni Web Sayfası Yayında!

Mengen Belediyesi Yeni Web Sayfası Yayında!

Web tasarımı alanında Ajans360 olarak yıllardır her sektörden yüzlerce firmaya/kuruma hizmet vermekteyiz. Hemen hemen her projede süreç aşağı yukarı aynı işlese de söz konusu çeşitlilik farklı istekler, farklı çözümler ve farklı deneyimler ile bizi her yeni projede bir adım ileri taşıyor.

Mengen Belediyesi Web Sayfası Projesi Genel Süreci de Yukarıdaki Adımlar ile Tamamlandı. Peki, Bu Adımlar Atılırken Neler Oldu?

Mengen Belediye Başkanı Sn. Turhan Bulut ve Mengen Belediyesi yetkilileri ile yaptığımız toplantı sonucunda aldığımız briefler doğrultusunda web sayfası ön tasarımı tamamlandı. Tasarım sonrasında istenilen revizeler tamamlanarak sayfa kodlama aşamasına geçti.

Dijital Bilgilendirme

Belediye web sayfalarında en çok önem gösterilen alanlar genellikle vatandaşı bilgilendiren ve vatandaştan bilgi sağlanan alanlar oluyor. Mengen Belediyesi web sayfasında da özellikle haberler, duyurular, etkinlikler, projeler, vefat ilanları, nöbetçi eczane panosu gibi kısımlar ön plana çıkarıldı. Bunun yanı sıra başkana doğrudan mesaj, çözüm merkezi gibi alanlarla da vatandaşın belediyeye doğrudan ulaşabilmesini kolaylaştıracak alanlar yaratıldı.

Çözüm Merkezi

Mengen Belediyesi’nin vatandaşa çözüm üretebilmek adına oluşturulmasını istediği bu alanda kullanıcılar tüm bilgilerini girerek ve mobilde anında akıllı telefon ile fotoğraf çekerek belediye yetkililerine sorunları doğrudan iletebiliyorlar. Daha önceki belediye projelerinde karşılaşılan ve uygulamayı suistimal etmek isteyen kullanıcılara engel olması amacıyla çözüm merkezi sisteminde kimlik bilglerini doldurulduktan sonra E-Devlet üzerinden doğrulanarak belediye sistemine ulaşıyor.

Çözüm Merkezi Yazılımı


365 Gün Atatürk

İnönü Vakfı’nın hazırlamış olduğu, Sn. Turhan Bulut’un masasında yer alan 365 Gün Atatürk Takvimi web sayfasına entegre edildi. Kaydedilen Atatürk’ün anıları ve fotoğraflarından oluşan veriler yılın her günü için tek tek gösterilecek şekilde hazırlandı. Bu bölüm kullanıcıların paylaşabilmesi amacıyla Facebook, Instagram, Twitter gibi sosyal medya araçlarının yanı sıra Whatsapp ve E-Mail yoluyla da doğrudan paylaşılabilir şekilde oluşturuldu.

Miktarlar Cepte!

Günümüzde mobil uyumlu web sayfalarının neden önemli olduğunu daha önce bu yazımızda anlatmıştık. Mengen Belediyesi’ne ait  web sayfasında mobil uyumluluğun ötesinde bir mobil uygulama tasarımı ile sayfa tamamlandı. www.mengen.bel.tr adresine giren kullanıcılar hangi tarayıcıdan girdikleri fark etmeksizin web sayfasını bir mobil uygulama rahatlığında kullanıyor ve  pratik bir şekilde sayfada istediği eylemi gerçekleştirebiliyor.

mengen belediyesi
Melih Örnekbaş
02 Şubat 2018

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir