Teklif Al!
file text ikonlar

Ajans360

Dijital Reklam Ajansı - Ajans360

Merhabalar👋

Hizmetlerimizden yararlanmak istiyorsanız, aşağıdan detayları inceleyebilirisniz.

Web Tasarımı Kurumsal Kimlik Sosyal Medya QR Menü Fotoğraf ve Video

Growth Hacking Nedir?

Planlı büyüme stratejilerinin gün geçtikçe gelişim göstermesi beraberinde de farklılıkları ortaya koymuştur. Planlı büyüme stratejisini ve planlamayı hazırlamak Growth Hacking ile mümkündür. Kullanıcıya iş modelini kavuşturma noktasında oldukça etkili sonuçları bir araya getirmektedir.

Geçmiş her ne kadar birkaç yıla dayansa da çok sayıda firma büyüme stratejisi noktasında farklı projelerle çok uzun zamandır ilerleme kat etmektedirler. Growth Hacking kelime anlamı bakımından düşünüldüğünde iki parça halinde değerlendirmek gerekir. Growth sosyal medya takipçi sayısı, internet trafiği gibi gerçek büyümenin takibi ile doğru orantılıdır. Hacking kavramı ise ücretsiz kaynaklar ya da yazılım korsanlığı gibi emeksiz işlerden uzak durma anlamındadır. Yani asıl amacı tespit edilen problemleri çözüme kavuşturma noktasında etkilidir. Kullanmış olduğu yöntemler ile de çözüm odaklı sonuçları kullanıcılarına sunmaktadır. Beklentileri karşılama noktasında da son derece etkin sonuçlar elde etmeniz mümkündür.

Growth Hacker Nedir?

Sistemsel değerlendirme ve daha iyi sonuçlar elde edebilme noktasında Growth Hacking ile uğraşan kişilere Growth hacker denilmektedir. Hem Seo, hem analitik araç kullanımı, hem analizi, hem sosyal medya planlaması, hem de viral içeriklerle alakalı belirli seviyede bilgi ve beceriye sahip olan Growth Hackerlar çözüm odaklıdır.

Asıl işleri online pazarlama üzerine olsa da hemen hemen tüm konularda analiz etme, ölçme ve test etme gibi online hizmetler de sunmaktadırlar. Gerek SEO analizi olsun gerek de Google Analytics konuları olsun son derece bilgi ve beceriye sahiptirler. Sosyal medya pazarlama, içerik pazarlama, viral pazarlama ve A/B testi gibi konularda da üst düzey bilgiye sahiptirler. Twetter, Facebook, Linkendln gibi oldukça büyük şirketler Growth Hacking kullanmaktadırlar.

Üst düzey etki elde edebilir yapıyı oluşturma hususunda her zaman bir adım önde olması ile dikkat çekmektedir.  Sistemsel değerlendirme ve daha iyi sonuçlar elde edebilme noktasında Growth Hacking ile uğraşan kişilere Growth hacker denilmektedir. Hem Seo, hem analitik araç kullanımı, hem analizi, hem sosyal medya planlaması, hem de viral içeriklerle alakalı belirli seviyede bilgi ve beceriye sahip olan Growth Hackerlar çözüm odaklıdır.

Asıl işleri online pazarlama üzerine olsa da hemen hemen tüm konularda analiz etme, ölçme ve test etme gibi online hizmetler de sunmaktadırlar. Gerek SEO analizi olsun gerek de Google Analytics konuları olsun son derece bilgi ve beceriye sahiptirler. Sosyal medya pazarlama, içerik pazarlama, viral pazarlama ve A/B testi gibi konularda da üst düzey bilgiye sahiptirler. Twetter, Facebook, Linkendln gibi oldukça büyük şirketler kullanmaktadırlar. Üst düzey etki elde edebilir yapıyı oluşturma hususunda her zaman bir adım önde olması ile dikkat çekmektedir.

 Growth Hacking Veri Analizi

 Analiz her sektörün gerekliliklerini ve geleceğini şekillendirme de büyük paya sahiptir. Bundan dolayı veri analizinin çok iyi yapılması gerekir. Hem site kullanıcılarının site içerisindeki hareketlerini inceleme noktasında hem de pazarlama çalışmalarında en iyi sonuca ulaşmak adına analiz yapmak gerekmektedir. Growth Hacking kullanılarak yapılan analizler birçok etkeni de beraberinde getirmektedir. Tüm dünyada oldukça popüler olan Kissmetrics, Hotjar, Mixpanel ve Google Analytics gibi araçlara hakim olmak gerekmektedir. Bunu gerçekleştirebilme noktasında analiz her zaman 1 adım öndedir.

 Analizlerin teknik kurulumları öncelikli olurken sonrasında da popüler olan bu araçlardan gelen verilerin okunmasıdır. Okunduktan sonra yapılacak olan yorumlama da son derece önemlidir. Verilerin de en iyi şekilde yorumlanabilmesi için istatistik verilerin incelenmesi ve kullanıcı araştırmasına yönelmek esastır. Anket gibi her ne kadar istatiksel özelliğe sahip olmayan yapı olsa da hem yazılı hem de sözel verilerin incelenmesi de analiz noktasında çok önemlidir.

 Growth Hacking Teknik Bilgi

 Teknik bilgi büyüme noktasında oldukça önemli güçlerden bir tanesidir. Hızlı bir şekilde büyümenin gerçekleşebilmesi için fikirlerin test edilmesi gerekir. Teste göre de başarısız olan fikirlerin analizi yapılmalıdır. Öğrenmeyi sağlayan bu düzeyde başarılı olan fikirlere yönelmeyi hedef edinmek gerekecektir. Bu yüzdendir ki bu konusunda başarılı sonuçlar elde edebilmek için üst düzey teknik bilgiye sahip olmak gerekir. Sonucun istenilen düzeyde olabilmesi için bu duruma ayrıca özen gösterilmelidir.

 Growth Hacking Kreatif Düşünme

Farklı çözümlerle problemlere yaklaşmak üst düzey beceriyi ortaya koymaktadır. Farklı çözümler getiren Growth Hackerlar başarılı sonuçlar elde etme noktasında 1 adım öndedir. Elbette farklı çözümler getirerek yapacakları etkileşimleri sayesinde yeni ve özgün düşüncelere ulaşabilmeleri gerekir. Yani çok daha güçlü düşünce sistemini ortaya koymaları gerekir. Kreatif düşünme olarak adlandırılan bu düzen sayesinde Growth Hacker konusunda beklenenden daha başarılı sonuçlar elde edilebilir. Sektörün farklılıkları olsa da bu konuda problemleri hızlı şekilde çözüme kavuşturmaları mümkündür. Her açıdan 1 adım önce olmalarını da bu farklılıklar ortaya koyacaktır.

 Growth Hacking Neleri Beraberinde Getirmektedir?

Dijital pazarlamanın her sektöre el atması beraberinde dijital çözümleri getirmiştir. Bu alanda gerçekleştirilen hızlı etkileşimler sonucu doğrudan etkilemektedir. Gün geçtikçe bilginin beceri ile bir bütün olarak ele alınabileceği unutulmamalıdır. Üretim her zaman önemli olsa da dijital dünyanın hakim olduğu düzende dijital pazarlamaya yönelmek esastır. Daha fazla etkileşim alabilmek ve sonucu mükemmele yakın şekilde sürdürmek de tamamen bir biri ile doğru orantılıdır.

Diğer blog yazılarımızı okumak için blog sayfamıza bekleriz.

Ajans360
26 Kasım 2021

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir